Twee onderscheidingen voor Linda Roos bij afscheid

Twee onderscheidingen voor Linda Roos bij afscheid

Bij haar afscheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft Linda Roos twee onderscheidingen ontvangen. Woensdag bij haar afscheid van de Raad ontving zij uit handen van burgemeester Mirjam van ’t Veld de Koninklijke onderscheiding en vrijdag, tijdens een door haar partij bbA aangeboden receptie, bood loco burgemeester Herbert Raat haar de zilveren eremedaille van de gemeente Amstelveen aan. Herbert Raat voegde daar direct enige humor aan toe door te zeggen: “Omdat we haar twee honden Bo en Sheba zien als een vaste schaduw van Linda, hebben we ook twee penningen voor de honden laten maken”. En zo werden Linda’s honden de eerste honden met een Amstelveense erepenning.

Deze onderscheiding werd Linda Roos toegekend voor haar onverminderde strijd voor het behoud van het Amstelveens cultureel erfgoed. Even daarvoor had de fractieleider van bbA Jitze Bakker, verwijzend naar haar vroegere beroep, Linda “de mondhygiëniste van de Amstelveense politiek” genoemd. “Ze bedreef politiek met haar hart, haar hoofd en handen. Zij ging voor niemand op zij als het erom ging haar ideologische standpunten te verdedigen”.

De voormalige burgemeester van Amstelveen (nu van Utrecht) Jan van Zanen was de slotspreker. Hij vertelde dat hij, voorafgaand aan zijn aantreden, bij zijn voorganger wat informatie over de Raad had ingewonnen. “Het was een gemakkelijke gemeenteraad, alleen moest ik wel oppassen voor één dame. Daar kon ik heel wat mee te stellen krijgen. U kunt wel raden wie mijn voorganger bedoelde“. Maar het bleek wel mee te vallen. Er ontstond zowaar een bijzondere band tussen Linda Roos en de burgemeester. Hij noemde haar nu de “golden girl” van Amstelveen.

In haar dankwoord bij haar afscheid van de gemeenteraad gaf Linda de raadsleden nog enkele adviezen mee. “Zorg er voor dat Amstelveen een mooie stad blijft met veel groen en mooie architectuur. Zorg er ook voor dat Amstelveen financieel gezond blijft en ga niet met elke hype mee”.

Meer over:

Word donateur