Het afscheid van Ruud Kootker en de wijzigingen in de fractie heeft Burgerbelangen Amstelveen (bbA) met gepaste vrolijkheid gevierd, die eindigde in een aparte bijeenkomst vrijdag 24 februari jl. in het Grand Café All Sports van het sportcentrum Basic Fit.  Hier kwamen talrijke  de bbA – leden uit het heden en verleden  afscheid van Ruud Kootker  nemen. Zijn vertrek naar de stad Eindhoven gaf alleen al aanleiding  voor diverse dolletjes. Opvolger in de fractie Pieter Monkelbaan bood Ruud een PSV – shirt aan en wat supportersvlaggetjes. Uiteraard was Ruud niet te beroerd het shirt meteen aan te trekken. De voorzitter van bbA, Peter Bot sprak hem toe en prees zijn enorme inzet voor bbA en de Amstelveense politiek. Aanwezig ook de voormalige fractieleden Jacqueline Solleveld en Marga van Herteryck alsmede prominente raadsleden uit een verder verleden zoals Linda Roos, John Levie en Ruud Oord. 

Afgelopen woensdag (22 februari)  had de fractievoorzitter van de VVD Cees Noomen als het sein voor de dolletjes gegeven door de scheidende bbA-fractievoorzitter het onlangs verschenen boek over de premier Marc Rutte te overhandigen met de mededeling dat hij zijn VVD – collega’s in Eindhoven zou informeren over Ruuds verhuizing met de suggestie, dat ze Ruud daar wel konden gebruiken. Ik bied je meteen een kandidaat-lidmaatschap voor de VVD Eindhoven aan. Een dag later bleek dat Noomen de daad bij het woord had gevoerd en het bedrag voor een proefjaar meteen had overgemaakt. De bbA-ers konden daar wel om lachen. Ruud ook: “Zo hoort het, soms scherp op de inhoud, maar altijd met respect voor elkaar. En dit vind ik wel humor”.   

In zijn afscheidswoorden benadrukte hij nog eens het vooral moeilijk te vinden afscheid te moeten nemen van de bbA – fractie waarmee hij in de afgelopen vijf jaren zo intensief had samengewerkt.

Het nieuwe bbA – raadslid Dave Offenbach  benutte de bijeenkomst ook om zijn studie filmwetenschappen aan de universiteit van Leiden meteen in praktijk te brengen met het op video zetten van de bijeenkomst met de leden.  Dave stelde ook de  fotocollage samen met de foto ’s gemaakt door Willem Loonen, Pieter Monkelbaan en Dave zelf .