Afscheid van de Amstelveense wethouders Peter Bot en Maaike Veeningen

Bron: Amstelveenweb/Gemeente Amstelveen
24-06-2018

Vier jaar lang hebben Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen en Maaike Veeningen van D66-Amstelveen zich als wethouders vol passie ingezet voor de Amstelveense samenleving. Op vrijdag 22 juni 2018 namen zij afscheid in cultureel centrum ANNA aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen.

Burgerbelangen Amstelveen meldde in mei 2018 op haar website: ‘Wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van B en W. Peter heeft afgelopen week zijn eigen partij en de coalitiepartijen VVD en D66 laten weten dat hij zich op dringend advies van zijn artsen direct terugtrekt als kandidaat wethouder. Bot: ‘De werkdruk heeft de afgelopen jaren een forse aanslag op mijn gezondheid gepleegd. Daardoor ben ik niet in staat mij de komende 4 jaar opnieuw met zoveel energie in te zetten voor Amstelveen als noodzakelijk is voor deze functie. Ik wilde nog heel graag een nieuwe bestuursperiode aangaan, maar heb geen andere keuze dan mijn gezondheid voor te laten gaan en mij terug te trekken.’

Op 23 mei 2018 meldde Nico van Ginkel bestuursvoorzitter van D66-Amstelveen: ‘Dat Maaike Veeningen wordt voorgedragen als wethouder namens D66 Almere. 31 mei zal daar een nieuw college worden geïnstalleerd. Eerder deze week maakte Veeningen al bekend niet terug te keren als wethouder in Amstelveen. Maaike heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel voor D66 en Amstelveen betekend en wij hebben veel waardering voor haar inzet. Ik begrijp ook dat als een stad als Almere een dringend beroep op je doet, je dat niet zomaar naast je neerlegt. Het is ook een mooie kans. Ik ben er trots op dat ons Amstelveens bestuurlijk talent wordt gevraagd om een stad met ruim 200.000 inwoners te gaan besturen. Wij wensen Maaike daar heel veel succes!

In de voormalige St. Annakerk, dat tegenwoordig ANNA heet, kwamen meer dan 200 vrienden en kennissen samen om het afscheidsfeest te vieren met de twee Amstelveense oud-politici. Hoewel een afscheid vaak niet plezierig is, kunnen wij in dit geval spreken van een feest in plaats van een receptie, want niemand ging huilend naar huis en tijdens het afscheid werd geen enkele traan geplengd voor zover wij konden waarnemen.

Zanger en gitarist Sonny Griffin wandelde tussen de mensenmassa en zong bekende pop-liederen en op verzoek speelde hij tussendoor zelfs nummers van The Beatles. Hij viel niet echt op, want de ANNA-zaal was vol pratende mensen en in een gebouw als dit is altijd een echo, dus het kabaal was enorm en zonder versterker gitaar spelen was een verloren zaak.

meer foto’s op Amstelveenweb

 

Meer over:

Word donateur