Amstelveen kan nu meedoen met de bbA-actie  

Alleen Samen Maken we Amstelveen nog Groener en nu ook een walnotenboompje kopen en planten

De enthousiaste reacties van vele Amstelveners op het cadeau dat bbA ter gelegenheid van haar 30-jarig jubileum aan de gemeente heeft geschonken hebben de grootste lokale partij geïnspireerd om deze vergroeningsactie te verbreden. bbA geeft nu alle Amstelveners de mogelijkheid om mee te doen en ook een walnotenboompje te kopen of aan vrienden cadeau te geven.

Het cadeau aan de gemeente past in de visie van bbA over groen en gezondheid. Door de medewerking van de gemeente en met name Floor Gordon werd snel actie ondernomen. De gemeentelijke diensten zochten en vonden dan ook spoedig een geschikte locatie voor dit walnotenbos. 

Al moeten de walnoten nog wel groeien, kunt u dit bbA cadeau nu al bezoeken. De walnotenbomen staan op het stuk grond naast de nieuwe flat Biesbosch 225, hoek Rembrandtweg/Beneluxbaan. In de toekomst kunnen u, uw kinderen en kleinkinderen natuurlijk ook walnoten plukken en eten. De locatie is voor iedereen toegankelijk en leuk om op te nemen in uw wandel- en fietstochtjes. 

Vanaf zondag 4 juni kunnen de boompjes besteld worden. Via de QR-code of de pagina www.bba.fan kunnen Amstelveners voor maar € 30 een walnotenboom bestellen, vriend worden of iemand vriend maken. U krijgt dan het boompje, dat u zelf in uw tuin of op uw balkon kunt zetten, en het op naam gestelde Vriendschapsbewijs. U kunt het boompje natuurlijk ook aan iemand cadeau geven. 

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan hoopt “dat veel Amstelveners mee zullen doen, we samen Amstelveen nog groener maken en in de toekomst met elkaar de vruchten kunnen plukken van deze actie.”

Vrienden van bbA worden altijd op de hoogte gehouden van de activiteiten van bbA, kunnen eenvoudig ideeën aandragen en participeren in de themagroepen van de partij. 

Degene die de meeste walnotenbomen bestelt komt in aanmerking voor een leuke prijs. 

Meer over:

Word donateur