Amstelveen wil van sloop Bankrashal ludiek evenement maken

Amstelveen wil inhaken op de plannen die er in volleybalkringen leven om van de aanstaande sloop  van de legendarische Bankrashal  een echt “event” te maken. Deze toezegging deed wethouder Peter Bot donderdagavond op vragen van raadslid Ruud Oord van Burgerbelangen Amstelveen  (bbA) .  Peter Bot liet ook weten dat het markante kunstwerk bij de oude Bankrashal wordt gerenoveerd en een nieuwe plaats krijgt. Eerder al had bbA aangedrongen op behoud en herstel van dit kunstwerk, dat in 1971 bij de ingang van de Bankrashal werd geplaatst.


Peter Bot in de commissievergadering : “Het herstel van het kunstwerk kost wel wat tijd en we denken er aan om de  herplaatsing van het kunstwerk te laten samenvallen met het begin van de sloop van de Bankrashal.  Wij weten nu al dat diverse top-volleyballers van het gouden team en diverse basketballers uit het roemruchte Kinzo bereid zijn om zo‘n “event” met hun aanwezigheid op te luisteren. Om de sloop van de Bankrashal feestelijk te omlijsten kan Amstelveen alsnog eer bewijzen aan de gouden volleybalploeg, die uiteindelijk  Amstelveen als sportstad  op de kaart heeft  gezet”.
De bekende sportmarketeer Bob van Oosterhout had eerder in een interview al de suggestie gedaan om van de sloop een wat hij noemt “event” te maken. Een actie waarmee hij denkt het Nederlandse topvolleybal een nieuwe injectie te kunnen geven.  Er zijn sporters, die als herinnering wel een steen van de Bankrashal willen hebben. Welnu biedt die dan voor bijv. 5 Euro aan”.  De Volleybalvereniging Amstelveen, de combinatie van AMVJ en Martinus, wil aan die actie ook het even legendarische Zonnestein koppelen, dat ook op de nominatie staat te verdwijnen. Voor Martinus was Zonnestein gedurende bijna 40 jaar een eigen clubhuis, waar vele teams trainden en waar men na de wedstrijden tot diep in de nacht uitbundig napraatte.