Bankras /Kostverloren ongerust over  Bankrasheuvel

Tijdens de vergadering van het wijkplatform Bankras Kostverloren op 9 april jl. toonden de aanwezigen zicht ongerust over  het afsterven van het groen en de kwaliteit van de struiken en bomen op de Bankrasheuvel. Een van de aanwezigen vertelde, dat men enige tijd  geleden achter de synagogo had geboord op een diepte van 70 meter  naar eventueel warm water.   Volgens hem was men gestopt omdat er niet alleen water, maar ook gif naar boven kwam.  “ Toen hoorde ik,dat de heuvel is aangelegd op een oude vuilnisbelt” .  Dit is inderdaad waar.  Andere aanwezigen wisten te vertellen,dat de vuilnisberg  in 1958 met een laag aarde was bedekt en dat er verder nooit meer iets aan gedaan was. Voorzitter Wilma Driessen kon zich voorstellen, dat de aanwezige vuilnis nu was gaan werken met misschien ongewenste bij effecten” . De aanwezigen  drongen er bij het bestuur van het wijkplatform op aan om een onderzoek te vragen. Hans Beijer, ambtenaar wijkbeheer, zegde toe, dit met de gemeente op te nemen.
Lang werd gediscussieerd over de status van het wijkplatformbestuur.  Het vernieuwde en ook nog niet ervaren bestuur had geen idee, maar vertelde daarop nog te studeren.  Ondersteuning is dringend gewenst dus hier zal Hans Beijer   ook de helpende hand toesteken. Zo had men geen idee welke financiële mogelijkheden het wijkplatform heeft.
Als een proefproject  is in de Operabuurt bij de Goldcar Garage een  moestuin aangelegd. Bewoners  kunnen in aanmerking komen voor een stukje grond en door hen zelf gekozen groente etc. verbouwen. Initiatiefnemer Hans Bulthuis vond de moestuin nu al een succes. Bewoners van verschillende nationaliteiten hadden al om een stukje grond gevraagd. Negen stukjes zijn nu verdeeld, er volgen nog 5 stukjes.  Bulthuis vertelde, dat de moestuin ook werkt als plaats waar de bewoners van de wijk elkaar ontmoeten en contacten met elkaar leggen.
Het bestuur wil een enquête houden onder de bewoners van de wijk, om er achter tekomen wat er zoal bij de bewoners leeft. Men deed een dringend beroep   ieder medewerking en op de aanwezigen om zoveel mogelijk formulieren aan buren etc. uit te reiken .
De nieuw aangestelde wijkcoach Betty van de Schraaff  vertelde wat haar taak in de wijk is. Desgevraagd vertelde ze dat ze een contract voor één jaar had. De aanwezigen vonden dit wel erg kort en niet bevorderlijk voor de continuïteit. Men vertelde dat de beheerder van Alleman een contract had gekregen voor slechts een half jaar. Algemene verontwaardiging.
Nadat de wijkagenten Ruud Looman en Fred van der Werff hadden verteld, dat het aantal inbraken weer is verminderd en ook de overlast terugloopt kwam er nog wel een klacht over het veelvuldig fietsen en rijden met scooters op de voetpaden.