Bankras/Kostverloren tegen verdichting

Het wijkplatform Bankras/Kostverloren maakt zich zorgen over de verdichting van de wijk en het verminderen van de hoeveelheid vierkante meters groen. Dit zeiden de aanwezigen op de vergadering van het platform afgelopen donderdag 12 december jl. Ook voorzitter Ben Jonker zei dat hij een fel tegenstander was van de verdichting. “De wijken zijn ingericht op basis van het aantal bewoners van toen. Dan is er geen ruimte voor een enorme toename van het aantal bewoners. Dat gaat nieuwe problemen geven”.

Dit kwam ter sprake bij het onderwerp nieuwbouw Klaasje Zeventer en de 70 meter hoge woontoren op Bankrashof en de bouw van een nieuw wijkcentrum op de plaats van Alleman. De aanwezigen waren van mening dat door de toename van het aantal bewoners ook het wijkcentrum groter moet worden.

Enthousiasme was er voor het idee van een ringlijn door Amstelveen om daarna o.a. het oostelijk deel van de wijk van openbaar vervoer te voorzien. Het is een idee van Ben Jonker die het al eerder eens heeft voorgesteld. Een buslijn die alle winkelcentra en alle belangrijke punten van Amstelveen, zoals het zienhuis met elkaar verbindt. Jonker heeft al een route uitgestippeld, die alle winkelcentra met de bewoners verbindt.

Word donateur