BBA kreeg veel enthousiaste reacties op tramdag

De door Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zaterdag (24 augustus) gehouden tramdag, waarbij Amstelveners gratis een rit konden maken met historische trams is een groot succes geworden. Er was veel belangstelling, waarbij het opviel, dat in de middag – toen men juist een terugval in de belangstelling verwachtte als gevolg van het warme weer – Amstelveens expats massaal met hun kinderen naar de trams kwamen. “Heel druk”, vonden de tramconducteurs van beide wagens. ”Meer dan op een normale zondag”, aldus de trambestuurders.

Voor bbA was het belangrijk zoveel mogelijk Amstelveners te ontmoeten in een plezierige sfeer en daarbij van hen te vernemen wat men van Amstelveen vindt en vooral wat verbeterd kan worden. Daartoe kregen de passagiers een z.g. “ergernissenformulier”, waarin zij vermeende klachten konden aanstrepen. Ook daar werd druk gebruik van gemaakt. Schiphol en openbaar vervoer scoorden hoog op het ergernissenlijstje. Fractielid Jacqueline Solleveld: “We hebben leuke en interessante mensen ontmoet waarmee goede gesprekken konden worden gevoerd”.

Fractievoorzitter Ruud Kootker zei na afloop: Dit geeft een enorme spin off. We zijn goed overgekomen, dit praat zich door en werkt door. Veel mensen hebben de formulieren ingevuld, daarmee moeten we aan de slag. Aan de andere kant viel me ook op, dat veel Amstelveners heel tevreden zijn over hun gemeente”.

Partijvoorzitter Peter Bot zei na afloop: “Hier hou ik van. Op een ontspannen, creatieve en leuke manier Amstelveners ontmoeten. We hebben laten zien dat bbA van de mensen houdt. We hadden bij alle haltes bbA- ers staan om wachtenden op te vangen en te vertellen hoelang het nog zou duren voordat er een tram kwam. We hadden met de flesjes water met de speciaal ontworpen etiketten goed gemikt gezien het warme weer. Ik ben er bovendien trots op dat we als bbA zoveel vrijwilligers hebben kunnen mobiliseren, waardoor we alle passagiers goed konden opvangen en begeleiden, zowel in de trams als bij de haltes”. De reacties waren dan ook allemaal in de zin van: leuk idee en wat fantastisch dat jullie dat doen, het past echt bij bbA.

Na afloop prees Peter Bot met name Pieter Monkelbaan voor zijn tomeloze inzet en zijn creatieve ontwerpen die hij ter omlijsting van de tramdag had geproduceerd. Volgens de medewerkers van de Vereniging Historische Trams maakten meer dan 200 Amstelveners gebruik van het gratis ritje.

Foto’s Pieter Monkelbaan en Chris Smeenk

Meer over:

Word donateur