BBA maakt zich opnieuw zorgen over slechte bezorging Amstelveens Nieuwsblad

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het gemeentebestuur opnieuw vragen stellen over, zoals bbA van mening is, de slechte bezorging van het weekblad Amstelveens Nieuwsblad. De partij vindt een goede verspreiding van het Nieuwsblad noodzaak omdat de gemeente het blad gebruikt als hét belangrijkste informatiekanaal naar de inwoners toe, getuige de vele pagina’s gemeentelijke informatie. Soms zelfs wel zeven pagina’s per week.

In 2018 kwamen er bij uitgever BDU wekelijks gemiddeld 40 klachten over de bezorging binnen. bbA raadslid Pieter Monkelbaan: “De cijfers van BDU corresponderen niet met onze ervaringen. Ik hoor vaak dat de krant alleen in de maanden november en december goed wordt bezorgd, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met het innen van de nieuwjaarsfooien. Vanaf januari wordt het snel minder en dan vooral in de wijken met eengezinswoningen. Wij willen weten hoe de cijfers nu zijn en of er in 2019 ook een onafhankelijk klachtenonderzoek heeft plaats gevonden om te meten hoe de krant nu wordt bezorgd. Gezien het matige bezoek aan de website met gemeentelijke informatie beschouwen wij het Amstelveens Nieuwsblad als het communicatiekanaal naar de burgers toe en moet het daarom huis aan huis worden bezorgd.”
Bekend is dat in 2017 de gemeente voor 100.478 euro aan advertentiekosten voor themapagina’s aan uitgever BDU betaalde. De partij wil weten wat de gemeente in 2018 aan advertentiekosten betaalde en wat men verwacht dat in 2019 de kosten zijn.

Anderhalf jaar geleden stelde bbA ook al vragen over de slechte bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad. Het leidde tot een onderzoek en tot een lichte verbetering van de bezorging. Ook stelde de gemeente een monitoringssysteem in, wat inhield dat ambtenaren in de diverse wijken steekproeven namen.

Meer over:

Word donateur