BbA met jong en oud het straatvuil te lijf

Hoewel Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zaterdag met een flinke delegatie deelnam aan de Opschoondag stal dochter Jolie van het bbA – raadslid Ewa Petiet toch de show. Gewapend met een z.g. knijper probeerde ze papier en plastic uit de plantsoenen in de wijk Groenelaan op te ruimen. Zo nu en dan verdween het papier niet meteen in de mand, maar waaide het om haar hoofd heen. Behalve Jolie en moeder Ewa hielpen de bbA –ers Ruud Kootker, Marga van Herteryck, Pieter Monkelbaan, Chris Smeenk en Frits Suer mee om de wijk Groenelaan te ontdoen van het zwerfvuil.

Daarbij viel het op dat met name de bezoekers van het Amstelland Ziekenhuis het afval wel erg gemakkelijk gewoon op straat achterlaten. Dit bleek uit de vele gedragen mondkapjes, die men daar vond en de vele tientallen parkeerkaarten, die bezoekers na hun vertrek niet even in de auto bewaarden maar meteen na de slagbomen in het gras gooiden.
Het wijkcentrum De Bolder was een van de zeven wijkcentra van waaruit de Landelijke Opschoondag en de World Cleanup Day werd gecoördineerd.

Op de foto’s Jolie Petiet, Pieter Monkelbaan en Marga van Herteryck en voor De Bolder poseerden volgens de anderhalve meter richtlijn met de papierknijpers Pieter Monkelbaan, Ruud Kootker , Marga van Herteryck en Frits Suer. Na afloop was er voor de deelnemers koffie met taart.

Meer over:

Word donateur