bbA sluit jubileumjaar af met 31e walnotenboom

Zondag heeft Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in het walnotenbomenparkje bij de Biesbosch de viering haar 30 jarig bestaan afgesloten met de plaatsing van de 31e walnotenboom. In aanwezigheid van de fractie, bestuur, leden en een aantal belangstellende flatbewoners werd het planten door partijvoorzitter Peter Bot en burgerlid/penningmeester Daniëlle de Kluijver afgesloten met een paar emmers water, zodat de wortels meteen konden hechten. Ter gelegenheid van het jubileum schonk bbA vorig jaar het walnotenparkje aan de inwoners van Amstelveen. Daarmee wilde de partij ook aangeven dat het groen en gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Walnoten zijn door de bijzondere voedingsstoffen zeer gezond om te eten.
BbA heeft hier geen groot evenement van willen maken. Voorzitter Peter Bot legt uit: “Zie het als een soort gimmick. We wilden het jubileumjaar ludiek afsluiten en vonden dat we het niet bij die 30 bomen konden laten. Daarom nog eentje er bij en na afloop samen koffie drinken. Goed voor het contact met de leden”. De partij was ook zeer tevreden over de medewerking van de gemeente. “Men had alles al klaar gemaakt. Het gat in de rond en de paaltjes om de boom overeind te houden. Dat bleek ook wel nodig, want er stond een harde wind”.
Na de bijeenkomst ging het gezelschap naar het tegenover gelegen hotel Cityden op met zicht op de walnotenbomen koffie te drinken en na te praten.

Meer over:

Word donateur