BbA trakteert jubilerend Bolderkoor

Het Bolderkoor uit het wijkcentrum De Bolder bestaat dit jaar 20 jaar. Het is het enige koor in Amstelveen dat ondanks de Corona-maatregelen kan doorgaan dankzij creatief omgaan met de beperkte mogelijkheden. Bij regen duikt de groep op maandagmorgen de parkeergarage van Groenhof in, om daar tussen de geparkeerde auto’s het Nederlandstalige lied ten gehore te brengen. Reden voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) om eens langs te gaan en de koorleden in hun jubileumjaar tijdens de koffiepauze te verrassen met taart van de naburige befaamde banketbakker De Lange.

Raadslid voor bbA, Marga van Herteryck, legde in de pauze aan de 25 aanwezige koorleden uit waarom het Bolderkoor de aandacht van bbA had getrokken. “Wij willen jullie belonen voor jullie creativiteit. Geweldig dat jullie een mogelijkheid hebben gevonden om ondanks de beperkingen, toch door te zingen. We weten allemaal hoe belangrijk muziek en zang voor de mens is; helemaal in deze moeilijke tijd. Dit is echt een lichtpunt.” Vervolgens sneed ze samen met het bbA burgerraadslid Pieter Monkelbaan de taarten aan.
Het Bolderkoor staat nu al twee jaar onder leiding van Louise Prins. Zij vertelt: Van origine ben ik fotograaf. Omdat de uitgever stopte met het uitbrengen van mijn boeken ben ik naar extra inkomsten gaan zoeken. Ik ben ook muzikaal en bedacht dat ik met mijn accordeon best amateurkoren kon gaan begeleiden.” Het Bolderkoor zingt vooral Nederlandstalige liedjes en Amsterdamse liedjes. Louise Prins stelt voor elke maandag een selectie samen, voldoende voor een dikke anderhalf uur muziek.

Een deel van het koor in actie in de parkeergarage Groenhof. Marga van Herteryck spreekt in de koffiepauze even de koorleden toe, Pieter Monkelbaan in gesprek met enkele koorleden, een tafeltje met gebakjes, en Marga in gesprek met de leidster Louise Prins.

Buiten ruimte

Toen de beperkende regels dit jaar werden ingevoerd kon er geen gebruik meer kon worden gemaakt van de zaal in De Bolder. Buiten voor de deur was er wel ruimte en met dank aan de mooie zomer gingen we buiten zingen. Het trok veel aandacht van het winkelende publiek. Louise Prins: “Maar toen kregen we een paar regenachtige maandagen. We moesten wat anders bedenken. Iemand zei: kunnen we niet de parkeergarage in. We hebben de eigenaar van de garage gebeld of we bij regen de garage mochten gebruiken om te zingen. En bij hoge uitzondering mocht het in deze Corona-tijd. Ruimte zat; we kunnen gemakkelijk anderhalve meter uit elkaar zitten en de ventilatie is top, omdat de wanden open zijn. Ook het wijkcentrum werkt goed mee; we mogen hun stoelen gebruiken.”

Het koor bestaat voornamelijk uit Amstelveners en treedt ook regelmatig op in de diverse zorgcentra. “Ik ben zo blij dat we kunnen doorgaan met zingen. Zingen maakt de mensen blij, zingen inspireert en dat hebben we in deze tijd nodig. Als men meer van ons wil weten moet men maar op onze website kijken www.bolderkoor.nl “, aldus Louise Prins, die in deze regio ook nog leiding aan andere koren geeft, zoals Het Meezingkoor Uithoorn, het huisvrouwenkoor De Dekselse Meiden en het visvrouwenkoor Boter bij de Vis.

In verband met de verscherpte Corona-maatregelen zingt het koor in ieder geval niet op 9 en 16 november. Hopelijk wel weer vanaf 23 november.

Meer over:

Word donateur