bbA voegt nog zwaargewichten toe aan kieslijst

Met de in zekere mate bekende Amstelveners Dave Offenbach en John de Die op de plaatsen 7 en 8 heeft Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zijn kieslijst gecompleteerd. De lijst wordt verder uitgebreid met Margreet Pelser, die plaats 16 gaat innemen. Hoewel de kieslijst al door de Ledenvergadering was goedgekeurd, kreeg het bestuur de ruimte om nog enkele kandidaten aan de list toe te voegen waarvoor o.a. de plaatsen 7 en 8 waren gereserveerd.

Dave Offenbach
Dave Offenbach is in Amstelveen bekend als de voormalige directeur van het Amstelveense Sportbedrijf in de periode 2014 – 2017. Hij is in feite een volbloed ondernemer en was een van Nederlands meest ervaren sportmarketeers met functies bij de UEFA, de Champions League, de Olympische Spelen van Atlanta en Londen. In 1997 richtte Dave zijn bureau GoMarketing op waarmee hij met succes het beachsoccer lanceerde.
Offenbach wil zich inzetten voor ondernemers en studenten in Amstelveen. ”Ik sta voor inclusiviteit en ik vind dat Amstelveen verandering nodig heeft. Ik constateer namelijk dat er in Amstlveen te veel een ons kent ons sfeertje heerst. Dat is niet goed omdat het een vorm van beroepsblindheid creëert.” Zelf heeft de Amstelveense ondernemer daar weinig last van want na zijn vertrek bij het Sportbedrijf richtte hij zich op een geheel andere tak van sport. Hij schreef zich in bij de Universiteit van Leiden om film- en literatuurwetenschappen te gaan studeren.

John de Die
John de Die is zelfstandig bestuurder en commissaris, is o.a. werkzaam in (high tech) Venture Capital, als commissaris bij NHG en is penningmeester van de Stichting VUmc Fonds, een overkoepelend fonds van Amsterdam UMC voor goede doelen. John houdt van golf en is een fanatiek tennisser. Bovendien was hij coach en scheidsrechter bij de Hockeyvereniging Myra. Hij was gedurende een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht van het Amstelveens Sportbedrijf. Destijds oogstte hij ook veel waardering als organisator van het jaarlijkse Open Startbaan Toernooi.

Margreet Pelser
Margreet Pelser wil in de luwte blijven op plaats 16. Zij is leraar lichamelijke opvoeding en sport aan de Internationale School Amsterdam, die aan de Amstelveense Sportlaan is gevestigd.

Peter Mayne
Opvallend op de lijst is de Brit Peter Mayne op plaats 13. Hij woont met zijn vrouw en één zoon sinds 2004 in Amstelveen. Peter heeft een brede achtergrond. Hij is gepromoveerd in de filosofie, maar is ook opgeleid tot registeraccountant. In die functie werkt hij dan ook als director bij KPMG International in Amstelveen.

Meer over:

Word donateur