bbA vreest nog meer druk op De Meerkamp na sluiting zwembad Uithoorn  

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B & W vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp nu deze week bekend werd dat  het zwembad De  Otter in Uithoorn op maandag 9 mei wordt gesloten. Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is.  

Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd.”

Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst.

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?

2. Zo ja is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?

3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van de De Meerkamp. En voor de wachtlijst?

4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp?  

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn heeft al in een persbericht laten weten dat het niets kan betekenen. “De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling   zijn er niet”, aldus het persbericht van de gemeente Uithoorn. 

Meer over:

Word donateur