BBA wil onderzoek naar verspreiding Amstelveens Nieuwsblad

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat de gemeente een diepgaand onderzoek instelt naar de wekelijkse verspreiding van het Amstelveens Nieuwsblad. BbA vindt dit noodzakelijk, omdat het Nieuwsblad voor Amstelveen een van de belangrijkste informatiekanalen naar de burger is, getuige de vele pagina`s die de gemeente wekelijks inkoopt, maar waarvan bbA vaststelt dat die informatie een groot deel van de bewoners nooit bereikt. BbA wil daar bij de eerstkomende gelegenheid vragen over stellen.

Klachten over de verspreiding van het Amstelveens Nieuwsblad zijn er al jaren. Dat was voor bbA een reden om in de verkiezingstijd eens na te gaan waar het Nieuwsblad wel en niet werd bezorgd. De conclusie was dat het blad in hele wijken nooit of op zijn best onregelmatig werd bezorgd. BbA heeft een lijst van die wijken en straten aangelegd. Ruud Oord, lid van de bbA-fractie, noemt de slechte bezorging structureel en wil weten of er sprake is van grove nalatigheid of van opzet. In het laatste geval worden de adverteerders, de gemeente, maar ook de politieke partijen die in het Nieuwsblad adverteerden min of meer misleid met geflatteerde oplagecijfers. Mocht dat laatste waar zijn, dan dringt bbA er bij de gemeente op aan om de communicatie met de Amstelveners op een andere wijze te laten plaatsvinden.

BbA wil ook aan het college vragen om een onderzoek in te stellen naar de echte oplage van het Amstelveens Nieuwsblad, naar de wijze waarop bezorging plaats vindt en naar de oorzaken waarom de verspreiding van het blad structureel onvoldoende is. Voorts wil Ruud Oord maatregelen om zo nodig de communicatie met de Amstelveners via andere media mogelijk te maken.

Meer over:

Word donateur