BENELUXBAAN; 70 KM WAAR HET KAN, 50 KM WAAR HET MOET.

De huidige maximumsnelheid naar 50 km per uur op de Beneluxbaan, een overblijfsel van de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn, is Burgerbelangen Amstelveen (bbA) een doorn in het oog. Hoewel definitieve besluitvorming over de maximumsnelheid nog moet plaatsvinden, laat bbA bij monde van Pieter Monkelbaan weten dat er, wat bbA betreft, snel aan einde moet komen aan de te lage doorstroomsnelheid op de Beneluxbaan.

Pieter Monkelbaan: “We zien dat het merendeel van de automobilisten een voorkeur heeft voor 70 km waar het kan. En natuurlijk kan ook iedereen leven met 50 km waar het moet. Maar de huidige situatie waar over een lengte van zo’n 5 kilometer 50 de norm is, leidt tot veel frustratie en ergernis. Op grote delen van de Beneluxbaan, met name op het gedeelte ten zuiden van het Stadshart, kan veilig en verantwoord 70 km per uur worden aangehouden; een snelheid die past bij de doorgaande weg die de Beneluxbaan nu eenmaal is.”

Naar het oordeel van Monkelbaan is de verkeersveiligheid niet in het geding als een goede mix van 50 en 70 km per uur wordt gekozen. Hij pleit ervoor dat bij de vaststelling van de snelheden niet alleen wordt gekeken naar theoretische onderzoeken maar ook wordt geluisterd naar de ervaringen en wensen van de weggebruikers.

Meer over:

Word donateur