Bestuur van burger belangen Amstelveen


Paul van de Meer, voorzitter

Paul van der Meer is van beroep tentoonstellingsarchitect en communicatie specialist. Gedurende de laatste 13 jaar is hij actief in het hoger en universitair onderwijs als deskundige online educatie en voorlichting. Paul sloot zich in 2002 aan bij bbA. "Het sprak me aan, dat bbA heel praktisch inspeelt op lokale kwesties en noodzakelijkheden. En ik ben lid met veel plezier".Frits Suèr, sectretaris

Frits Suèr was tot 1986 sportjournalist o.a. bij AVROs Sportpanorama en werd daarna manager sponsoring bij Nationale-Nederlanden. In Amstelveen was hij tot 2011 actief in diverse bestuursfuncties, o.a. in het Amstelveense topvolleybal (Martinus). Hij werd in 2005 door Harrie Pijnenborg benaderd om lid te worden van bbA. "Als ras-Amstelvener vond ik een echt Amstelveense partij wel interessant. Ik heb daar een aantal mensen leren kennen met wie het leuk is samen dingen te doen. Want vrijwilligerswerk is nooit vrijblijvend, maar moet wel voldoening blijven geven. Vandaar, dat ik nu best actief voor bbA wil zijn".


Monica Pak, penningmeester

Monica Pak is sinds 2013 lid van bbA. Zij groeide op in Badhoevedorp en studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde. Zij woont nu al ruim 22 jaar in Amstelveen. Haar interesse gaat uit naar het onderwijs in de breedste zin van het woord.  Aanvankelijk werd zij burgerlid van de gemeenteraad  voor bbA, maar toen in het bestuur de functie van penningmeester vrijkwam  koos zij voor een bestuursfunctie en trok zich als burgerlid terug.

Chris Smeenk, Algemeen bestuurslid

Chris Smeenk is van beroep architectuurhistoricus en was verbonden aan de Technische Universiteit Delft, Faculteit Bouwkunde. Chris werd even na de oprichting in 1993 al lid. "Een plaatselijke partij was nogal revolutionair voor Amstelveen. Dat trok me wel. Eindelijk een eigen Amstelveense stem in de politiek. Tot dan waren het partijen, die in feite afdelingen van landelijke partijen waren en daardoor soms andere belangen hadden en nu kreeg Amstelveen eindelijk een eigen geluid in de gemeenteraad. Een andere reden was mijn zorg voor de plaatselijke monumenten in Amstelveen. Daar wilde bbA zich hard voor maken".