BURGERBELANGEN AMSTELVEEN  (bbA) VOOR BESTUURLIJKE VERNIEUWING 

Met de voordracht van de nieuwe wethouders is een eind gekomen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Burgerbelangen Amstelveen kiest ervoor om in de oppositie een belangrijke rol te gaan spelen en de belangen van Amstelveen nog meer te bundelen met andere partijen. 

Opvallend is dat bbA buiten de onderhandelingen is gehouden, ondanks dat het logisch was geweest, na de ruime winst in de verkiezingen, om met het vorige college te gaan samenwerken met VVD, D66 en PvdA, en daarmee een meerderheid te vormen. Die meerderheid is nu in een gedoogconstructie geworden. De vraag is of de inwoners van Amstelveen dit begrijpen.

Ruud Kootker: “Een minderheidscoalitie is niet logisch en was onnodig. VVD, D66 en PVDA lijken al voor de verkiezingen te hebben bepaald om te blijven samenwerken. Maar omdat Burgerbelangen Amstelveen veel stemmen kreeg, moest dit met een omweg. En dat gebeurt nu in een minderheidscoalitie. Dat mag, maar dat is niet in het belang van Amstelveen. bbA is van mening dat een onafhankelijk formateur bij de volgende verkiezingen zou moeten worden aangesteld om het beste brede college te vormen. Hiermee kun je voorbestemde achterkamerpolitiek vermijden. En ja, dat geldt ook als wij over 4 jaar de grootste partij zouden zijn. Wij kijken uit naar een samenwerking met alle partijen en we zullen net als de vorige jaren het college kritisch blijven volgen in het belang van Amstelveen.”

Meer over:

Word donateur