De sfeer zat er weer goed in op de Nieuwjaarspartij 

“Dit was de warmste, drukste en meest sfeervolle bijeenkomst die ik bij bbA ooit heb meegemaakt”, zo  typeerde fractievoorzitter Pieter Monkelbaan, de Nieuwjaarsparty, die bbA donderdag (18 januari jl.) hield in het vernieuwde clubhuis van de AV Startbaan. Pieter Monkelbaan nam op zijn bekende humoristische manier het woord nadat partijvoorzitter Peter Bot eerst al de talrijke leden en relaties had geïnformeerd over de komende wijzigingen in de fractie en de plannen van het bestuur (zie eerder verslag). 

 De fractievoorzitter was vooral blij met de vele nieuwe gezichten en die heeft bbA nodig omdat er in de komende jaren in Amstelveen grote zaken op stapel staan. “Zoals bebouwing Legmeerpolder, vernieuwing van het Stadhart en de reconstructie van “OPA” , het Oude Dorp en omgeving. Daarnaast moeten we onze aandacht houden bij de typische bbA speerpunten, zoals groen,  het karakter van  Amstelveen, de monumenten, de wijken en alles wat ik  het laaghangend fruit  noem. Er is dus voor bbA veel te doen “ , aldus Monkelbaan.  

Maar een van de meest tevreden aanwezigen  was oud – voorzitter Paul van der Meer. Aan het einde van zijn toespraak maakte zijn opvolger Peter Bot bekend, dat bbA Paul  heeft benoemd tot lid van verdienste voor al het werk, dat hij gedurende een voorzitterschap van ruim 12 jaar voor bbA heeft gedaan. Met de oorkonde in de hand  liet Paul weten, dat hij terug verhuisd is van Aalsmeer naar Amstelveen en daarom weer beschikbaar is voor bbA. 

Even teruggekeerd was ook voormalig fractieleider Ruud Kootker. Hij was uit zijn nieuwe woonplaats Eindhoven komen aanrijden. ”Ik wil toch even zien hoe het met mijn oude makkers gaat en fijn om te zien hoe springlevend de partij  is Geweldig zoveel mensen .Ik zie dat het goed is” . Datzelfde zag ook de oprichter van bbA, Linda Roos, al hield zij zich wat meer op de achtergrond. Observeren  deed zij en stuurde later nog een berichtje in de groepsapp met de aanmoediging:  ”Zorg dat je die nieuw leden vasthoudt en probeer vooral de jongeren was te houden”.  De aanwezige bestuursleden Peter Bot, Daniëlle de Kluijver en Frits Suer vroeg ze om de attenties, waaronder een zakje walnoten  dat de relatie met het “bbA – walnotenbos” moest warm houden,   maar bij haar thuis te brengen. Het was te glad om met volle  handen  op de gladde weg  naar de auto te lopen.

Peter Bot vertelde aan iedereen die het maar horen wilde wat de effecten van het “walnotenbos” zijn. De hele buurt van de Biesbosch leeft mee en reageert meteen naar ons toe als er iets verbeterd, gerepareerd of aangepast moet worden. Het heeft ons enorm veel goodwill opgeleverd. “Het wandelpad is klaar en nu wachten we nog op de bankjes”, aldus Peter Bot, die vol lof was over de hulp  van de gemeente en de zorg, die men aan het boompjes besteedt. De partij heeft plannen om ook dit jaar bij het “walnotenbos” nog iets te organiseren.

Bijgaande een  foto impressie van de  Nieuwsjaarsborrel. Foto’s zijn gemaakt door Dave Offenbach 

Word donateur