Griffier bij afscheid: bbA stabiele factor in coalitie

“Nu is bbA  al jaren een stabiele factor in de coalitie”. Deze uitspraak deed  de raadsgriffier  Pascale Georgopoulou  in haar afscheidstoespraak tot de raad  woensdag  14 december jl.  Zij kwam hier toe toen zij vertelde over haar sollicitatiegesprek met de vertrouwenscommissie negen jaar geleden. Daarin ontmoette zij Linda Roos,  de toenmalige  fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen.   “ Linda  zei, we zitten in de oppositie, maar als oppositiepartij heb je helemaal niets te vertellen” .  De scheidende griffier vervolgde met:  “  En kijk hoe de tijden veranderen. Nu is BBA al jaren een stabiele factor in de coalitie” .
Pascale Georgopoulou liet horen, dat aan haar  een echte conferencier verloren is gegaan.  Haar toespraak was vol humor, zeer creatief en soms ook cynisch en kritisch. Kritisch was zij over de bezuinigingen op het raadsbudget. “Wees zuinig op uw ambtenaren. Zij doen heel goed werk en staan dag en nacht voor u klaar”. Een beetje cynisch was ze  over de hoge levensstandaard in Amstelveen.  “  Amstelveen heeft een gebrek aan problemen,   ach,  Amstelveen, wat een luxe…..” waarmee ze min of meer liet doorschemeren dat de stad soms met wel heel  erg onbenullige zaken bezig is.  Zij sloot af met een dringend advies.
“Wees zuinig op uw  werkwijze, wees zuinig op de griffie en wees zuinig op de burgemeester .  Voor mij waren de 9 jaar in Amstelveen een heel mooi boek” .