Groenelaan vreest leegstand winkelcentrum

Tijdens de vergadering van het wijkplatform Groenelaan op dinsdag 1 maart jl.  werd uitvoerig  gesproken over de te verwachten leegstand in het winkelcentrum Groenhof   en de onduidelijkheid over de op til zijnde veranderingen.  Voorzitter  Henk Bleekemolen liet weten, dat ook Blokker uit Groenhof vertrek terwijl er geruchten gaan over het vertrek van   enkele kleinere specialistische winkels.  
Volgens Bleekemolen is het voor zijn bestuur moeilijk om informatie los te krijgen van de verhuurder.  Wel wist hij te melden dat sterk wordt gedacht aan een totale herinrichting van het winkelcentrum.  De bewoners vrezen  dat eventuele leegstand tot verpaupering van het winkelcentrum leidt. Bovendien wil men in het  winkelcentrum een postagentschap en een toilet.  Het naast bijzijnde postagentschap  (v.d. Hooplaan)  is voor de bewoners te ver  lopen  en niet rechtstreeks met het openbaar vervoer bereikbaar. Dat  dit bij de bewoners leeft bleek wel uit de grote opkomst en de levendige discussie over dit onderwerp.
De verbouwing van het wijkcentrum De Bolder  begint in juni en moet in december voltooid zijn. Tot die tijd wordt het restaurantgedeelte overgeplaatst naar de Olmenhof en de andere activiteiten naar de Wereldbol.
Een andere klacht van de bewoners was de overlast van vogels en eenden bij De Bolder. Dat komt door het overvloedige voeren. Ondanks dringende verzoeken  aan de gemeente zijn er nog steeds geen borden geplaatst waarop het voeren van vogels wordt verboden, omdat dit weer leidt tot rattenoverlast.