Ik ben geïnteresseerd in de lokale politiek

“De meest gestelde vraag die ik afgelopen weken kreeg was de vraag of ik in de politiek ging. Men had dat van mij niet verwacht en ik heb ook meteen uitgelegd dat ik me bij Burgerbelangen Amstelveen heb aangesloten, omdat ik graag wil weten hoe lokale politieke processen gaan”, aldus Carole Thate, vooral bekend als voormalige tophockeyster en nu algemeen directeur van the World of Cruyff. In die functie waakt zij over het erfgoed van Johan Cruijff.

“Wij wonen nu een jaar of twaalf in Amstelveen en dan ga je je toch verdiepen in hoe alles hier tot stand komt”. Zij voegt er meteen aan toe: “Daar komt bij dat ik me goed kan vinden in de doelstellingen van bbA, zoals sport en recreatie, goed onderwijs en natuurlijk het behoud van het karakter van Amstelveen, het groen en de ruimte. Mede daardoor zijn we hier zo‘n 12 jaar geleden komen wonen. Ik heb er dus belang bij dat het hier goed blijft. Omdat onze kinderen zo ongeveer tegenover ons huis bij Sporting Martinus spelen, zie je ook welke problemen een club kan tegenkomen. Wel hebben we meteen afgesproken dat ik niet opga voor een zetel in de gemeenteraad. Gewoon kijken, meedenken en een luisterend oor zijn”.

Daar heeft Carole tot nu toe geen spijt van. Ze zegt de goede sfeer en de balans in de groep als zeer positief te ervaren. “Ik heb nu een paar bijeenkomsten meegemaakt, zoals een Ledenvergadering, een feestje bij Linda en wat fractievergaderingen en dat was gewoon heel leuk. Men werkt hard, is zeer gemotiveerd en door de verschillende achtergronden is er voldoende kennis en ervaring aanwezig om die te bundelen. Ik voel me daarbij erg op mijn gemak. Het scheelde dat ik al een paar mensen kende, zoals Pieter Monkelbaan en Harrie Pijnenborg van Martinus. Natuurlijk ook Ruud Kootker. Die is heel actief in het hockey. Hij kan mensen enthousiast maken, kijkt naar kansen en mogelijkheden, is zeer energiek en gaat er helemaal voor. Hij is ook heel ambitieus, dus daar kunnen de kiezers wel wat van verwachten”.

In de afgelopen drie maanden heeft Carole Thate ook de andere kandidaten leren kennen. “Ik ben verrast over hun achterland en hun netwerken. Zo’n Jacqueline Solleveld kent in Amstelveen zo ongeveer iedereen via haar werk bij het Amstelveenfonds en via haar betrokkenheid bij talrijke sociale, medische instellingen.

Peter Bot vind ik een ongelooflijk plezierig mens. Hij is geïnteresseerd in je en staat open voor alles. Hij weet waar-ie over praat en ik hoop dat hij het duurzaamheidsbeleid kan voortzetten. Dat vind ik namelijk ook belangrijk”.

Ook van de andere kandidaten uit de top van de lijst heeft Carole een goede indruk. Ewa Petiet is de rust zelve, wat zij zegt snijdt hout. De inhoud is haar sterke punt. Van Daniëlle vind ik het heel bijzonder dat zij een enorm hoge functie in het bedrijfsleven kan combineren met de baan van internationaal jurylid Freestyle skiing en het werk voor bbA. Maar zij werkt heel efficiënt en kan vanuit alle delen van de wereld de bbA-mensen bereiken. Belangrijk is dat zij zoveel weet van de sociale media, net als Pieter Monkelbaan. Van Marga merk je aan alles dat ze ervaring heeft. Voor bbA is het wel heel prettig dat zo iemand, die bij het CDA een goede naam had en acht jaar ervaring in de raad heeft, zich bij ons heeft aangesloten. Je ziet ook dat ze meteen goed in de groep valt. Want dat heb ik wel gemerkt: bbA functioneert als een echt team, waar men succesvol wil zijn, maar het ook gezellig wil hebben”.

Vindt Carole als erkend hockeycoryfee, driemaal deelgenomen aan de Olympische Spelen met tweemaal brons en in het verleden spelend voor AHBC, dat haar favoriete sport in Amstelveen goed uit de verf komt? “In principe wel. De accommodaties zijn goed, het spelniveau is nationale top, ze zijn goed georganiseerd, maar ze hebben wel hetzelfde probleem als andere clubs: te weinig ruimte en flinke wachtlijsten”.
Amstelveen, 10 maart 2018 Frits Suèr

Meer over:

Word donateur