Jaap Prent (bbA) overleden  

Het voormalig burgerlid en ook   ex -raadslid voor  bbA  Jaap Prent is woensdag overleden. Jaap zou volgende maand 87 jaar worden. Jaap was al enige tijd ziek. Jaap Prent was een bbA- prominent  van het eerste uur. Hij was 16 jaar burgerlid voor de partij en in  2017 werd hij voor een half jaar tot de daarop volgende verkiezingen van 2018 raadslid voor bbA  toen Linda Roos zich uit de  bbA – fractie terugtrok. Zij stelde zelf voor Jaap Prent die plaats te laten innemen, om daarmee  uiting te geven  aan de waardering voor al het politieke werk dat hij tot dan als vrijwilliger  voor bbA had gedaan.  Voor het vele werk dat hij voor de partij deed werd hij tijdens de viering van het 30- jarig bestaan van bbA in  op 4 juni van dit jaar benoemd tot lid van verdienste van bbA.

Jaap was voor bbA  het gezicht naar de wijkcentra toe. Hij bezocht  in zijn werkzame periode vele honderden vergaderingen van de wijkcentra. “Daar hoor je pas wat de problemen  van de gewone Amstelveners zijn”, zei hij altijd.  Onophoudelijk drong hij er bij de bbA – raadsleden op aan, die vergaderingen te bezoeken.  “De burgers zijn vooral geïnteresseerd in wat er in hun eigen straat gebeurt. Als vertegenwoordiger van die burger moet je je dat altijd realiseren”, zei hij vaak.  Een van de zaken die Jaap Prent voor elkaar kreeg was het instellen van een servicenummer op de het Raadhuis. De bewoners konden daar altijd terecht voor klachten en voor het melden van afval  op straat tot en met kapot straatmeubilair zoals lantaarnpalen, die niet branden etc. aan toe. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Nu is dat min of meer  vervangen voor  het online platform Fixi.

Jaap had nog een bijzondere hobby. Hij maakte graag modelschepen, in totaal 53. Tot dat zijn vingers zo stijf werden dat hij dit werk niet mee kon doen. De uitvaartplechtigheid van Jaap Prent is woensdag 11 oktober om 15.00 uur in het Uitvaartcentrum  Bouwens in De Kwakel

Meer over:

Word donateur