Jacqueline Solleveld keert terug in bbA fractie

De fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wordt in maart van dit jaar gewijzigd. In verband met een verhuizing naar Apeldoorn moet Kitty Huisman de fractie verlaten. Zij zal worden opgevolgd door Jacqueline Solleveld Olthof, die al tijdens de periode 2018-2022 als vicefractievoorzitter deel uitmaakte van de bbA fractie. Wegens drukke werkzaamheden moest zij destijds afzien van een nieuwe termijn. De wisseling gaat in op 13 maart a.s.  

Dit vertelde partijvoorzitter Peter Bot tijdens de Nieuwjaarsborrel voor de leden van bbA afgelopen donderdag 18 januari. Peter Bot legde uit dat de regels bepalen dat een gemeenteraadslid verplicht is te wonen in de plaats waar ook de gemeenteraad is gevestigd. Kitty Huisman hield zich namens bbA in de raad vooral bezig met de problematiek rondom Schiphol en o.a. welzijn, werk en inkomen, financiën en dierenwelzijn. Over de verhuizing zegt Kitty Huisman: ”Een verhuizing stond al een tijdje in de planning en is vooral ingegeven door de gezondheid van mijn man Peter. Hij heeft astma en de schonere lucht daar is voor hem veel beter. Er kwam plotseling een mooi huis beschikbaar in Apeldoorn, waardoor alles in een stroomversnelling terechtkwam.” Kitty Huisman is getrouwd met Peter Mayne, werkzaam bij KPMG, die ook op de kandidatenlijst van bbA stond als nummer 13 bij de laatste verkiezingen. 

De opvolgster van Kitty Huisman is in Amstelveen geen onbekende; namelijk Jacqueline Solleveld Olthof, voormalig raadslid voor bbA. In die periode toonde zij zich een echte verbinder en bouwde goede relaties op met collega’s van alle andere partijen. Onlangs liet zij bbA weten weer wat ruimer in haar tijd te zitten. “Politiek is me niet vreemd en de lokale politiek heeft me nooit losgelaten. Mijn huidige werkzaamheden geven weer ruimte om me ervoor in te zetten. Ik kijk ernaar uit om samen met de fractieleden van bbA en andere partijen bij te dragen aan een leefbaar Amstelveen voor jong en oud”, aldus Jacqueline Solleveld, die ook nog voorzitter is van het Amstelveenfonds, een instelling die diverse maatschappelijke doelen in Amstelveen ondersteunt.

Peter Bot is meer dan tevreden met de terugkeer van Jacqueline. “Zij moest twee jaar geleden wegens drukke werkzaamheden ons tijdelijk vaarwel zeggen. Zij is toen druk bezig geweest met een nationale aanpak van ouderenzorg en wonen en gaat daar tot de zomer nog mee door. Haar kennis op dit gebied kunnen we in een vergrijzende gemeente als Amstelveen goed gebruiken”. 

De bbA-voorzitter maakte daarna bekend dat de fractie ook zal worden versterkt met  Daniëlle de Kluijver als burgerlid. Zij was dit al eerder in de periode 2018-2022. Tevens was zij gedurende die tijd  al penningmeester van bbA en dat is zij nu nog steeds. 

Ook fractievoorzitter Pieter Monkelbaan is blij met de terugkeer van Jacqueline Solleveld en Danielle de Kluijver. “Uiteraard betreurt de fractie het vertrek van Kitty Huisman. Ik bedank haar voor haar inzet voor bbA en Amstelveen en de uitermate prettige samenwerking. Met de komst van de twee professionals Danielle de Kluijver en Jacqueline Solleveld is de kwaliteit en passie voor de leefbaarheid in Amstelveen gewaarborgd. De fractie ziet uit naar de hernieuwde samenwerking en wij zijn ervan overtuigd samen Amstelveen nog mooier te maken!”

Maar Peter Bot had nog meer reden om zijn tevredenheid en optimisme te uiten. “We zien een belangrijke ledentoename met potentie voor de toekomst. De toegenomen belangstelling voor bbA zie ik ook als gevolg van het initiatief voor het ‘walnotenbos’ dat bbA vorig jaar ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan aan de gemeente heeft aangeboden. We ondervinden met name van de omwonenden een grote betrokkenheid en veel sympathie. Dat komt tot uiting in talrijke mails en telefoontjes met adviezen en mededelingen over zaken die de groei van de nog jonge boompjes kunnen schaden.”     

De bepaald niet laatste toast op de Nieuwjaarsborrel werd uitgebracht op voormalig bbA-voorzitter Paul van der Meer. Voor zijn verdiensten voor bbA gedurende een voorzitterschap van 12 jaar werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. 

Word donateur