Jitze Bakker: goede deal met Connexxion

Connexxion draait de aangekondigde plannen terug om de halte Graaf Florislaan (Incassobank) te schrappen en de buslijn 199 in te korten en in de weekeinden op te heffen. Dit is het resultaat van de gesprekken die Amstelveen, onder leiding van wethouder Jeroen Brandes, met de directie van Connexxion heeft gehad. Dinsdagavond werd de deal bevestigd door de verantwoordelijke bestuurder van de Vervoersregio. Wel moet Amstelveen jaarlijks hiervoor een bedrag van 50.000 Euro betalen, zijnde een tegemoetkoming aan de extra kosten die Connexxion moet maken om aan de Amstelveense wensen te kunnen voldoen.
Onderwerp van gesprek is nog de vraag of buslijn 199, die volgens het nieuwe plan zijn eindpunt krijgt in Westwijk bij tramlijn 51, niet kan worden doorgetrokken via de Groenelaan naar het Stadshart. In het nieuwe plan krijgt de wijk Groenelaan wel zijn verbinding met het Stadshart via buslijn 174, die vanaf Uithoorn via de Groenelaan naar het Stadshart gaat rijden.
Een van de vijf Amstelveense raadsleden betrokken bij het Regiovervoer is Jitze Bakker, fractieleider van Burgerbelangen Amstelveen. Hij zegt: “We zijn gezamenlijk met de wethouder opgetrokken om deze deal voor het Openbaar Vervoer in Amstelveen eruit te slepen. Dit is een mooi resultaat, waar we dinsdagavond over werden geïnformeerd. Ik hoop dat we Connexxion nu ook nog zover kunnen krijgen om lijn 199 te verlengen. De busmaatschappij heeft laten zien wat de extra kosten zijn, die met de wensen van Amstelveen gemoeid zijn. Dan is het niet onredelijk dat de gemeente daaraan bijdraagt”.