Kieslijst GR22

1.RUUD KOOTKER
Ruud Kootker is sinds 2018 fractievoorzitter van bbA. Sinds 2008 woont hij met zijn vrouw Monique in het Stadshart van Amstelveen. Tijdens zijn loopbaan vervulde Ruud een aantal directiefuncties bij grote en middelgrote ondernemingen. Ook was hij vele jaren actief als interimmanager en mediator. Op dit moment is hij lid van de Raad van Toezicht van een zorgonderneming.
Binnen bbA heeft Ruud zich de afgelopen jaren ingezet voor een betere participatie voor burgers en ondernemers bij alle veranderingen in Amstelveen die hen raken. Daarnaast is Ruud een warm pleitbezorger van een degelijk financieel beleid en een open en transparante bestuurscultuur.

2. PIETER MONKELBAAN
Pieter Monkelbaan is sinds 2018 actief voor bbA als lid van de raadscommissie RWN, en tijdelijk als vervangend raadslid voor Ewa Petiet. Hij is erevoorzitter van Sporting Martinus en o.a. oud-voorzitter van RTVA. Pieter woont met Betty in Elsrijk-west, is crisis- en transitiemanager, Lid in de Orde van Oranje Nassau en pleit ervoor dat bbA de Haarlemmerolie van Amstelveen is en blijft. bbA zet Pieter op nummer 2 vanwege zijn grote betrokkenheid bij de man en vrouw in de straat en zijn enorme creativiteit voor bbA in talrijke uitingen.

3. EWA PETIET
Ewa Petiet is al sinds 2014 actief voor bbA als raadslid. Zij is 36 jaar en wil graag een bijdrage leveren aan een fijne woon- en werkomgeving en een duurzaam Amstelveen. Zij zegt: “Ik wil me graag inzetten voor een inclusieve stad. Dat betekent voor mij een Amstelveen waarin iedereen kan meedoen, iedereen zich welkom voelt, iedereen de zorg kan krijgen, die hij of zij nodig heeft en waarin iedereen kan sporten en naar school kan gaan.” Ewa woont in Keizer Karelpark en woont samen met haar man en twee kinderen van 2 en 5 jaar.

4. FERRY VAN GROENINGEN
Ferry van Groeningen is 59 jaar en een geboren en getogen Amstelvener. Hij woont sinds 1996 in Westwijk en is getrouwd met Pien, leerkracht in het basisonderwijs. Als vrijwilliger is hij bestuurslid van de landelijke patiëntenorganisatie Stichting Borderline (www.stichtingborderline.nl).
Ferry is sinds 2010 actief in de lokale politiek o.a. als raadslid in de periode 2014-2018. In die periode zette hij zich in voor de realisering van middeldure huurwoningen, toen nog een ondergewaardeerd segment in Amstelveen. Hij zegt: “Het reilen en zeilen van mijn drie volwassen kinderen leert mij veel over de huidige samenleving. Deze ervaring wil ik inzetten om tot een sociaal, leefbaar, groen en groeiend Amstelveen te komen.” Van beroep is Ferry hypotheek adviseur.

5. KITTY HUISMAN
Kitty Huisman woont met haar man, een zoon en twee honden in Patrimonium. Sinds 1982 is zij opgegroeid in Amstelveen. Zij heeft een financiële achtergrond en is 53 jaar. Zij werkte ruim 18 jaar als registeraccountant bij KPMG. Zowel in Nederland als drie jaar in Londen. Nu heeft zij een eigen praktijk als schuldhulpverlener en budgetcoach. Een jaar geleden sloot zij zich aan bij bbA. Over die stap zegt zij: “bbA staat voor waar ik echt in geloof. Als burger en bewoner ben je verantwoordelijk voor je eigen omgeving. Maar bbA staat ook voor de leefbaarheid en behoud van het groene karakter van Amstelveen. Ik zal me sterk maken voor de burgerparticipatie. Immers de kracht van het luisteren en van wat je hoort moet je omzetten in beleid.”

6. CAROLIEN VAN VUGT
Carolien van Vugt (56) komt uit Amsterdam maar woont al 30 jaar met veel plezier in het Oude Dorp, samen met haar studerende dochter. Carolien is ruim 30 jaar werkzaam in het bedrijfsleven als communicatiemanager. Zij zegt: “Mijn ervaring is dat de oplossing vaak zit in het simpelweg echt luisteren naar elkaar. Ik wil me inzetten om gezamenlijk draagvlak te creëren voor het behoud EN het verbeteren van de leefbaarheid van onze mooie stad met ons mooie (Oude) Dorp. Ik heb gekozen voor bbA omdat die partij naar mijn mening als een van de weinigen zich oprecht inzet voor de belangen van alle burgers.”

7. DAVE OFFENBACH
Dave Offenbach wil zich inzetten voor ondernemers en studenten. Hij is zelf vader van twee kinderen in de leeftijd van 17 en 19 jaar. Dave staat ook voor inclusiviteit. Na zijn functie als directeur van het Amstelveense Sportbedrijf ging hij weer studeren aan de Leidse Universiteit. Over een jaar hoopt hij zijn studie Film- en literatuurwetenschappen af te ronden. Dave Offenbach is zelf een echte ondernemer. Met zijn sportmarketingbureau GoMarketing was hij succesvol met het verbreiden van het beachsoccer, later overgenomen door de KNVB. Dave was een ervaren international sportmarketeer door zijn werkzaamheden voor de UEFA, de Champions Leagu, en de Olympische Spelen van Atlanta en Londen. Dave zegt: “Ik kom graag op voor groepen in de samenleving die door bureaucratische systemen slecht worden behandeld. Ik steek graag mijn nek uit om structurele verandering in gang te zetten en ik vind dat er in Amstelveen zaken moeten veranderen.” Over zijn keuze voor bbA zegt hij: ”Bij bbA heb ik een aantal gelijkgestemden gevonden.”

8. JOHN DE DIE
John de Die is een ook bekende in Amstelveen. Hij was gedurende een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht van het Amstelveens Sportbedrijf. Hij is zelf een liefhebber van golf en een fanatiek tennisser. Voor zijn tennisvereniging fungeerde hij een aantal jaren als toernooidirecteur van de Open kampioenschappen van de Startbaan. Ook was hij coach  en scheidsrechter bij de Hockeyvereniging Myra.  John werkt als zelfstandig bestuurder en commissaris. Hij is nu o.a. werkzaam in (high-tech) Venture Capital in Amstelveen,  als commissaris bij NHG en hij is ook penningmeester bij de Stichting VUmc Fonds, een overkoepelend  fonds  van Amsterdam UMC voor goede doelen. John woont in Amstelveen met zoals hij het zelf omschrijft “een prachtvrouw” en met haar geniet hij o.a. samen met twee (volwassen) kinderen van het uitzicht op de Bovenkerkerpolder. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat hij tegen bebouwing in deze polder is.


9. PETER BOT
10. RUUD OORD
11. CAROLE THATE
12. DANIËLLE DE KLUIJVER
13. PETER MAYNE

Een opvallende naam is Peter Mayne. Hij is een echte Brit, die al sinds 2004 samen met zijn vrouw en één zoon in Amstelveen woont. Peter heeft een brede achtergrond. Hij is zowel gepromoveerd in de filosofie als opgeleid tot registeraccountant. In die functie werkt hij als director bij KPMG International in Amstelveen.

14. HENK HEUVINGH
15. PAUL VAN DER MEER

16. MARGREET PELSER

Margreet Pelser stamt uit de bekende Pelser familie. Haar vader was gedurende vele jaren een succesvol trainer van RKAVIC. Zij zelf ging op redelijk hoog niveau volleyballen. Zij woont al meer dan 50 jaar in Amstelveen. Nu is zij leraar lichamelijke opvoeding en sport aan de Internationale School Amsterdam, aan de Sportlaan in Amstelveen.

17. ANNEMARIE FAKKELDIJ
18. WIL EMMERIK
19. RUDEL VAN DER KAAY
20. JACQUELINE SOLLEVELD OLTHOF

21. MARGA VAN HERTERYCK
22. FRITS SUER
23. CHRIS SMEENK

24. JAAP PRENT
25. HARRIE PIJNENBORG
26. JOHN LEVIE
27. LINDA ROOS

Meer over:

Word donateur