Koninklijke onderscheiding Pieter Monkelbaan

Ons burgerraadslid Pieter Monkelbaan behoorden tot de acht Amstelveense inwoners, die aan de vooravond van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding ontvingen. Burgemeester Bas Eenhoorn benoemde Pieter namens de Koning tot lid in de Orde van Oranje Nassau wegens zijn vele verdiensten in het vrijwilligerswerk.
Pieter Monkelbaan was gedurende 40 jaar in diverse functies actief bij Sporting Martinus, waarvan 18 jaar als voorzitter. Onder zijn leiding groeide Martinus naar 1400 leden. Burgemeester Bas Eenhoorn roemde zijn werk rondom de fusie tussen St. Martinus en Sporting Zuid, die de club onder de naam Sporting Martinus nieuwe impulsen gaf. “In moeilijke tijden zorgde je er voor dat de club op de been bleef door de organisatie te versterken en sponsors binnen te halen”. Wel had de burgemeester nog een verzoek aan Pieter: “Ik was laatst bij Martinus – Roda. In de rust werd ik uitgenodigd om met het bestuur van beide clubs kennis ter maken en in de bestuurskamer vroeg men wat ik wilde drinken. Nu ben ik al een tijdje niet meer bij het voetballen geweest en zoals ik vroeger gewend was vroeg ik om een borreltje. Maar meneer, zei men. Dat schenken we al jaren niet meer bij het voetballen. Dus Pieter, als je nog wat kan doen bij Martinus is mijn vraag kan je dat veranderen” ?
Voorts was Pieter Monkelbaan nauw betrokken bij de organisatie van de Amstelveense carnavalsvereniging De Turftrappers en was hij nog vier jaar voorzitter van het bestuur van de Amstelveense tv-omroep RTVA.

Meer over:

Word donateur