[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.15″]

Jaarverslag bestuur over het jaar 2017:

Het jaar 2017 werd gekenmerkt door een aantal bijzondere gebeurtenissen, namelijk het afscheid van Linda Roos en Jaap Prent en de aanloop en campagne naar de verkiezingen van maart 2018. Het was dan ook voor het bestuur bestaande uit Paul van der Meer , voorzitter, Frits Suer, secretaris, Monica Pak, penningmeester en Chris Smeenk als algemeen bestuurslid een druk en opwindend jaar.

In organisatorisch opzicht was het afscheid van Linda Roos op 29 september 2017 in het Museum Jan van der Togt een hoogtepunt. Tijdens de druk bezochte receptie was oud-burgemeester Jan van Zanen een zeer gewaardeerd spreker en de loco burgemeester van Amstelveen Herbert Raat een even welkome gast, die namens de gemeente Linda onderscheidde met de zilveren legpenning van de gemeente Amstelveen voor haar vele werk dat zij ten behoeve van de Amstelveners heeft verzet. Al eerder ontving Linda in de raad uit handen van burgemeester Miriam van het Veld de versierselen die horen bij het lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau als beloning voor het werk van bijna 24 jaar politiek in de gemeenteraad.

Eerder al op 6 februari 2017 had de fractie en bestuur van bbA afscheid genomen van Jaap Prent tijdens de fractievergadering. Maar Jaap Prent kwam ook voor hemzelf onverwachts terug nadat hij was gevraagd de door het vertrek van Linda vrijgekomen zetel in de raad voor de resterende maanden tot de verkiezingen van maart 2018 in te nemen. Fractie en bestuur zagen dit ook als een manier om Jaap te eren voor het vele werk dat hij voor bbA en Amstelveen en in het bijzonder in de wijken van onze stad heeft gedaan.

Ook in 2017 maakte bbA deel uit van de coalitie met VVBD, D66 en PvdA. Onze fractie bestond uit Jitze Bakker, voorzitter, Ewa Petiet, Ruud Oord en Linda Roos, die vanaf oktober werd vervangen door Jaap Prent. Burgerleden waren Jacqueline Höcker, die op 1 december haar functie neerlegde, Jacqueline Solleveld en Danielle de Kluiver. Peter Bot was namens bbA wethouder met in zijn portefeuille o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Afvalbeheer, Natuur en Milieu en Sport.

 


Download het jaarverslag 2017

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Word donateur