Originele nieuwe actie voor Urbanuskerk

De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus heeft een nieuwe actie opgezet om ontbrekende 55.000 Euro in te zamelen die nodig is voor professioneel beeld en geluid in de dan herstelde kerk. Het motto is: Maak de Urbanus blij en sponsor een lei. Men kan hieraan meedoen door voor tenminste tien Euro (mag meer) een lei te kopen, waarop de koper dan een eigen bedachte tekst op de lei kan laten aanbrengen.

Het dak met leien zit al voor een groot deel op de kerk en in de loop van het jaar worden de andere dakleien geplaatst. Als laatste worden de leien boven op de sacristie gelegd, juist onder de plek waarop de brand op 15 september 2018 is ontstaan. Dat wil de Stichting op symbolische wijze in het nieuwe dak markeren.
Wie wil kan daar zelf aan meedoen en een persoonlijk bericht meegeven aan de volgende generatie gebruikers van de kerk, gelovigen en niet gelovigen, door het signeren of beschrijven van een lei. De hoogte van de daaraan gekoppelde donatie is vrijblijvend, maar moet minimaal tien Euro per lei zijn.

Wie wil signeren kan gedurende de actieperiode elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de pastorie van de kerk aan de Noorddammerlaan 124. De benodigde 55.000 Euro wordt besteed aan een goede ringleiding, hoogwaardige microfoons en boxen voor zowel gesproken woord als audiogeluid. Vervolgens komt er een beamer met projectiescherm. Hiermee blijft de bijzondere akoestiek in de kerk intact

Meer over:

Word donateur