Peter Bot keert niet terug in nieuw college

Wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van B en W. Peter heeft afgelopen week zijn eigen partij en de coalitiepartijen VVD en D66 laten weten dat hij zich op dringend advies van zijn artsen direct terugtrekt als kandidaat wethouder. Bot: “De werkdruk heeft de afgelopen jaren een forse aanslag op mijn gezondheid gepleegd. Daardoor ben ik niet in staat mij de komende 4 jaar opnieuw met zoveel energie in te zetten voor Amstelveen als noodzakelijk is voor deze functie. Ik wilde nog heel graag een nieuwe bestuursperiode aangaan, maar heb geen andere keuze dan mijn gezondheid voor te laten gaan en mij terug te trekken.”

Voorzitter Paul van der Meer: “Ongelooflijk triest dat Peter tot deze keuze heeft moeten komen, maar een keuze die wij natuurlijk ten volle respecteren. Peter is een geweldige wethouder en natuurlijk hadden wij hem graag teruggezien in het nieuwe college. Maar iemands gezondheid gaat boven de politiek. Wij kunnen en willen niet anders dan Peter ontzettend bedanken voor zijn enorme inzet en hem een goed herstel toewensen”.

Voor de vorming van het nieuwe college komt het vertrek van Bot op een uiterst ongelukkig moment. Van der Meer: “ Een slechter moment kan niet . Niet alleen voor ons, maar ook voor de coalitiepartners VVD en D66 voor wie dit ook als een donderslag bij heldere hemel binnen is gekomen. De afgelopen dagen zijn gebruikt om elkaar goed te informeren over de ontstane situatie.”

Wat bbA betreft wordt de coalitievorming voortgezet waarbij bbA een nieuwe wethouderskandidaat zal aanwijzen. BbA ziet er naar uit om samen met VVD en D66 in de komende vier jaar verder te werken aan een duurzaam, leefbaar en karakteristiek Amstelveen.

Meer over:

Word donateur