Peter Bot lijsttrekker Burgerbelangen Amstelveen.

Peter Bot wordt de lijsttrekker voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het bbA-bestuur draagt Peter voor op de ledenvergadering van 14 december aanstaande, waar de definitieve lijst wordt vastgesteld.

BbA vindt Peter de ideale kandidaat-lijsttrekker, mede gezien de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn succesvol wethouderschap en in die functie altijd heel open en toegankelijk is voor alle Amstelveners. Als wethouder is hij nu verantwoordelijk voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie.

Op de ledenvergadering van 14 december presenteert bbA ook de kieslijst. BbA is trots een team van kandidaten te kunnen presenteren met ervaring als raadslid, burgerraadslid en fractieondersteuning. In willekeurige volgorde noemen wij het huidige raadslid Ewa Petiet , de burgerraadsleden Jacqueline Solleveld en Daniëlle de Kluijver en fractiemedewerker Ruud Kootker. Bij dit team hebben zich twee nieuwe kandidaten aangesloten. Allereerst is dat Marga van Herteryck, voorheen gewaardeerd raadslid voor het CDA, die besloten heeft de bbA gelederen te komen versterken. Nieuw is ook Henk Heuvingh, buiten de politiek tot voor kort onder andere bekend als voorzitter van AMVJ/Martinus.

De huidige fractievoorzitter Jitze Bakker zal na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Door zijn nieuwe maatschappelijke functie is de combinatie van zijn werk met het zeer intensieve raadswerk in Amstelveen helaas niet meer mogelijk. Burgerbelangen Amstelveen heeft begrip voor de beslissing van Jitze, maar betreurt het dat een goede, deskundige en toegewijde collega de politiek gaat verlaten. Jitze zal, met de verve die wij van hem gewend zijn, tot en met de raadsverkiezingen van maart de fractie blijven leiden.
De definitieve kieslijst wordt uiteraard vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 14 december, maar het bestuur van bbA is er van overtuigd met deze lijsttrekker en kandidaten voor de gemeenteraad tijdens de komende verkiezingen hoge ogen te kunnen gooien.

Meer over:

Word donateur