Ruud Kootker stopt als fractievoorzitter van bbA  

Ruud Kootker vertrekt per 1 maart als raadslid en fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). De reden daarvan is zijn verhuizing naar Eindhoven. Hij zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door de huidige vicevoorzitter Pieter Monkelbaan. Kootker heeft gedurende de laatste vijf jaar bbA geleid en liet zich gelden als een scherp debater, alom gewaardeerd door zijn kunde en dossierkennis. 

Het aanstaande vertrek komt niet helemaal als een verrassing. Algemeen was bekend, dat Kootker plannen had om over een paar jaar naar Brabant te verhuizen. Het idee daarbij was na afloop van de huidige raadsperiode, dus na 2026. “Maar er hebben zich mogelijkheden voorgedaan, die we niet mogen laten lopen”, aldus Ruud Kootker. 

Hoewel hij dus nog vier maanden te gaan heeft, kijkt de bbA-er met veel voldoening op zijn periode als Amstelveens raadslid terug.  Kootker: “Ik ben trots op een heleboel zaken. We zijn erin geslaagd op te klimmen tot de derde partij van de stad met nu vijf zetels. Bovendien hebben we laten zien, dat bbA in hart en nieren een lokale partij is met een inhoudelijke en stabiele signatuur. Ik vertrek met een gerust hart omdat ik weet dat er een sterke fractie is om de belangen van de Amstelveners te vertegenwoordigen”.

Groot verlies

Bij bbA voelt men het aanstaande vertrek van Kootker als een groot verlies. Hij heeft bbA een nieuw gezicht gegeven. “Ik niet alleen, dat was het werk van de hele fractie. De huidige fractieleden, maar ik denk zeker ook aan de oud raadsleden Jacqueline Solleveld, die het wonen voor de ouderen in levensloopbestendige woningen onder de aandacht bracht en aan Marga van Herteryck, die het sociale gezicht van bbA werd”.  Ruud blijft ondanks zijn vertrek naar Eindhoven ook na maart 2023 lid van bbA en blijft beschikbaar voor advies.  “In die 7 jaar dat ik lid ben van bbA zijn er heel wat vriendschappen ontstaan en die laat je niet zomaar los.”

De voorzitter van bbA Peter Bot zegt: “Ruud had ons al een paar weken geleden op de hoogte gesteld. Het gevolg was dat we in alle rust als bestuur, na overleg met de overige fractieleden, Pieter Monkelbaan konden voorstellen als nieuwe fractievoorzitter. Als vicevoorzitter van de fractie werkte hij al intensief met Ruud samen. Wij zijn ook heel blij dat wij voor de opengevallen plaats in de fractie Dave Offenbach mogen presenteren als nieuw raadslid” 

Stevige fractie

Ruud Kootker: “Ik weet nu dat er een stevige fractie zit met Pieter Monkelbaan als nieuwe  sociaal bewogen voorzitter en Dave Offenbach als zeer betrokken en breed georiënteerd raadslid. Dat is goed nieuws voor alle Amstelveners!”

Pieter Monkelbaan: “Jammer dat Ruud afscheid moet nemen. We hebben jaren fantastisch samengewerkt. Ik dank het bestuur en de fractie voor het vertrouwen dat zij in mij stellen en verheug me erop om samen met Ewa Petiet, Ferry van Groeningen, Kitty Huisman en Dave Offenbach bij te dragen aan een leefbaar en groen Amstelveen”. 

Meer over:

Word donateur