Sportbedrijf eert Frits Suer

Vrijdag 31 maart jl. heeft  Frits Suer enigszins verlaat de Spo(r)tlight Award ontvangen.  Verlaat omdat deze onderscheiding  werd uitgereikt tijdens  de jaarlijkse  verkiezingen van de sportman/vrouw van Amstelveen in januari.  Frits Suer verbleef toen in het buitenland.  Hij kreeg vrijdag 31 maart  de prijs uit handen van interim directeur van het Sportbedrijf Amstelveen  drs. Peter Verdaasdonk.

De Spo(r)tlight Award is een prijs die het Sportbedrijf Amstelveen heeft ingesteld en wordt uitgereikt  aan personen die veel hebben betekend  voor hun club, sportgemeenschap of de sport in Amstelveen.  
De verdienste   van  de 77-jarige Amstelvener betrof zijn werk in het topvolleybal bij  Martinus. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van het Bankrasmodel,  een woord dat  Amstelveen wereldwijd in verband bracht met het topvolleybal.  Daarnaast bleef hij actief in diverse Amstelveense instanties om het belang van de sport te verdedigen. Hij was hoofd sponsoring bij Nationale - Nederlanden en  daar verantwoordelijk voor o.a. de sponsoring van het Nederlands voetbalelftal  en de Nationale volleybalploeg.  Suer is met ex- volleybalinternationals Peter Blangé en Caroline Wensink  oprichter van de vereniging van oud-volleybalinternationals De Volaren,  waarvan hij  nu nog vice-voorzitter is. Voorts  is  hij secretaris van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). In die functie kijkt hij ook wel een beetje mee of  bbA   genoeg aandacht heeft voor het  belang van sport en bewegen. Suer:  “Daarover heb ik niet te klagen”.

Behalve Suer ontvingen nog drie Amstelveners de onderscheiding.  Het zijn:   Judoschoolhouder Karel Gietelink,  7e dan en in de jaren zestig veelvoudig Nederlands kampioen lichtgewicht.   Ook onderscheiden werden Hester van der Putten voor haar vele werk bij de turnvereniging FIT en Wilfred Bos, de coördinator jeugdzaken van de wielerclub WTC de Amstel.
Frits Suer:  “Zonder de anderen tekort te doen vind ik het bijzonder deze Award gelijk met Karel Gietelink  te krijgen.   Als beginnend journalistje in de jaren zestig was Karel een van de eerste grote sportmensen die ik toen mocht interviewen.  Door hem kreeg ik grote belangstelling voor het judo en heb daarna voor krant, radio en tv heel wat judoreportages gemaakt en zelfs later als sponsormanager  van Nationale – Nederlanden de Judobond een paar jaar gesponsord.