Jacqueline Solleveld

Jacqueline Solleveld Olthof woont, met een uitje van ca 10 jaar, ruim 40 jaar met haar partner in Amstelveen. Hun twee kinderen zijn er geboren en getogen.

Jacqueline is van huis uit ondernemer met gevoel voor politiek en verhoudingen en heeft na de Filantropische Studies aan de VU gekozen voor maatschappelijk ondernemerschap. Ze is o.a. werkzaam geweest in de patiëntenbeweging voor mensen met een beperking en met mensen met MS. Sinds 2016 is ze werkzaam bij Zorginstituut Nederland als senior-adviseur langdurige zorg. 

Daarnaast heeft Jacqueline als vrijwilliger gewerkt voor de War Trauma Foundation en is bestuurslid van Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen.

Jacqueline was raadslid voor bbA van 2018 tot 2022. Daarvoor was zij anderhalf jaar burgerraadslid. Sinds 13 maart 2024 is zij terug als raadslid en zet zich graag samen met de fractie in voor een leefbaar Amstelveen voor jong en oud. Zij is woordvoerder voor onderwerpen die betrekking hebben op wonen en (gezondheids-)zorg voor ouderen (WOZO,GALA, IZA), regionale aangelegenheden (Amstelland Meerlanden platform en MRA werkgroep), wijkcentra, dierenwelzijn, WMO en Schiphol versus wonen & leven in Amstelveen. 

‘’Mensen kunnen mij altijd benaderen met ervaringen, vragen en/of goede ideeën’’ j.solleveld@amstelveen.nl

Word donateur