Twee bbA-ers in Club van Sportambassadeurs 

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) had toch al de naam een sportpartij te zijn, maar dit is nog eens bevestigd door de benoeming van twee prominente bbA- ers in de door wethouder Raat ingestelde Club van Sportambassadeurs. Het zijn oud-wethouder Peter Bot en Carole Thate, General Manager van the World of Johan Cruyff. Beiden stonden ook bij de laatste gemeenteraadsverkiezing op de kieslijst van bbA. 

Alle leden van de Club vertegenwoordigen ook een sport, zoals topzwemster Kira Toussaint, profvoetballer Carel Eiting (nu bij FC Twente) oud top–ijshockeyer Ron Berteling, de para-olympische wielrenner Daniël Abraham Gebru, de schermer Suhayl Nawar, voormalig toptennisser en sportbestuurder Rolf Thung. Carole Thate vertegenwoordigt de grote groep hockeyers in Amstelveen en Peter Bot vertegenwoordigt het volleybal en handbal. 

De Club van Sportambassadeurs komt tweemaal per jaar bijeen en zij kunnen gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen, ook mogen zij vanuit hun eigen sportachtergrond zaken onder de aandacht brengen. De benoeming geldt voor vier jaar.

Bij bbA is men er best trots op, dat twee leden van de partij tot Sportambassadeur van Amstelveen zijn benoemd.

Meer over:

Word donateur