Veel reacties op bbA onderzoek fietspaden

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is overspoeld met reacties op de publicatie van het eigen onderzoek dat de partij heeft ingesteld naar de kwaliteit van de fietspaden. Tientallen Amstelveners gaven ons concrete voorbeelden van gevaarlijke of onveilige situaties. Een dame uit de wijk Middenhoven kwam met de originele benaming “het abortuspad”, in de beschrijving die zij gaf van het fietspad tussen Gondel en Turfschip, waarin zij tevens de onderdoorgang bij de Meent als onveilig beoordeelde.
Begeleiders van het verpleeghuis aan de Laan van de Helende Meesters, die vaak met hun bewoners in een rolstoel een ommetje maken over het pad naar In de Wolken, wezen ons op de onlogische aanleg van dat pad. Het fietspad eindigt ineens in een voetpad en het voetpad gaat aan de andere kant ineens over in een fietspad. Verwarrend en soms gevaarlijk, omdat deze overgang ook nog eens in de bocht bij het bruggetje ligt.

Een inwoner uit Elsrijk schreef ons dat het op delen van de ventweg van de Rembrandtweg tussen de Groen van Prinstererlaan en de Lucas van Leydenweg geen pretje is om op te rijden: ”Ik rij daar stapvoets, anders wordt ik teveel door elkaar gerammeld.” Een inwoner uit het Keizer Karelpark vond het stuk tussen de Van der Hooplaan en de Handweg levensgevaarlijk.
In de vergadering van het wijkplatform Bankras Kostverloren werd geklaagd over het verdwijnen van het fietspad aan de noordkant van de Oranjebaan. Veel ongelijk liggende tegels zijn er ook op de fietspaden aan beide kanten van de Saskia van Uylenburgweg. Vanuit Patrimonium kwam de klacht dat de fietspaden tussen het Oude Dorp en de bocht een grote ramp zijn: “een en al hobbel.”

Zwarte Pad gesloten

Een inwoner uit Bovenkerk verbaasde zich erover dat het Zwarte Pad bij Bovenkerk nog steeds gesloten is. “Dit zou op 1 januari weer open zijn. Vreemd dat er tot nu toe niets aan is gebeurd.” Een bewoner van de wijk Bankras, aan te duiden met de initialen P.S., had kennelijk een hele studie gemaakt van de fietspaden in Amstelveen oost, gezien zijn lange lijst met klachten. “De paden aan de Oranjebaan zijn een groot drama, het pad naar Ouderkerk is te smal voor tweerichtingsverkeer en voor de stoplichten Ouderkerkerlaan/Ouverture en de oversteek Oranjebaan moet je te lang wachten en de tijd dat ze voor de fietsers op groen staan is te kort.” Deze schrijver vindt de overgang Parelvisserslaan/Ouverture gekunsteld en de roze stroken geven volgens hem slechts schijnveiligheid.

Kortom ons praktijkonderzoek blijkt nog lang niet volledig, wat ook nooit de pretentie is geweest. BbA heeft het provisorische onderzoek ingesteld, omdat de partij van mening is dat wethouder Rob Ellermeijer de kwaliteit van de fietspaden veel te zonnig voorstelde, toen hij in de gemeenteraad de vragen van bbA daarover beantwoordde.
Alle reacties worden verzameld door het secretariaat.

Meer over:

Word donateur