Walnotenbomen van bbA geplant

Afgelopen  dinsdag zijn de eerste 20 walnotenbomen geplant op het terrein achter de flat van de Biesbosch 225.  De  bomen vormen een onderdeel van de  dertig die er in totaal worden geplaatst in het kader van het 30- jarig bestaan van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA).  De partij walnotenbomen was een geschenk van bbA aan de inwoners van Amstelveen.

De wethouder van groenvoorziening  Floor Gordon plaatste samen met bbA – fractieleider Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos de laatste boom. Linda Roos had het idee aan het bestuur voorgesteld. 

Het was de bedoeling dat alle dertig bomen zouden worden geplant, maar er kwam een onverwachte kink in de kabel middels drie lekkages  in het gebied van het  warmtenet. Herstel zal nog ruim twee weken duren. De tien resterende bomen hebben een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen. 

Aanvankelijk was het de bedoeling om de bomen te plaatsen op de Golfbaan Amsteldijk van de familie Loogman. Toen dit bekend werd liet de gemeente  aan bbA weten dat dit in strijd was met het bestemmingsplan. Maar wethouder Gordon vond het zo ’n origineel idee, dat zij  de ambtenaren vroeg te zoeken naar een alternatieve locatie.  Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg/Beneluxbaan.  Floor Gordon:  “ We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle  Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen”.  

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan:  “ Groen en gezond past bij bbA;  geheel in het kader van ons verkiezingsprogramma.  Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten.  Bovendien  kunnen we  in de toekomst op deze plaats  nog leuke dingen doen.” 

bbA ontving al diverse leuke reacties. Inwoners boden diverse andere notenbomen aan of  wilden een boom adopteren. Partijvoorzitter Peter Bot wees er op, dat het heel bijzonder is hier gebeurt.  “Dit mag je echt uniek noemen. Ik kan me niet herinneren dat er in ons land een politieke partij is geweest, die  bij haar jubileum de inwoners zo’n cadeau geeft.” 

De officiële viering van het 30 jarig bestaan van bbA zal op zondagmiddag  4 juni worden gehouden. Voor een deel uiteraard  op het terrein waar. de walnotenbomen zijn geplaatst. 

fotografie: Wendy Yau – Leung

Word donateur