Wethouder Gordon verrast door bbA – publicatie Amsterdamse Bos

Met het reactievermogen van een oranje handbalkeepster is wethouder Floor Gordon in actie gekomen toen bbA zijn ongerustheid uitte over de toekomst van het Amsterdamse Bos en suggereerde dat er in de Stopera allerlei plannen circuleren over het Amsterdamse Bos.

Meteen na het uitkomen van het bbA – persbericht waarin de ongerustheid over het Amsterdamse Bos werd geuit, nam de wethouder contact op met de bbA – raadsleden Jacqueline Solleveld en Ruud Kootker. Zij vertelde dat ze zeer verrast was door de publicatie omdat ze die plannen niet echt kende. Wel had ze een dag eerder een ambtelijk document van 90 pagina’s ontvangen en was van plan dit in alle rust tijdens de kerstdagen te gaan lezen.

Floor Gordon liet weten dat eventuele voorstellen zeker in de Commissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) worden besproken en dat de partijen in de raad alle gelegenheid krijgen om hun licht er over te laten schijnen. Vervolgens zullen de gemeenteraden van zowel Amstelveen als Amsterdam zich over de plannen moeten buiten. Het enige wat definitief is is de al eerder gemaakte afspraak dat er in het Bos per jaar zeven festivals mogen worden georganiseerd.

Toch is de vraag gewettigd of het toeval is, dat juist in het Amstelveens Nieuwsblad van 18 december een plan wordt gelanceerd voor horeca en cultuur in de buurt van de radartoren. In het zelfde artikel zegt de wethouder dat zij dit wil meenemen in een reeks bestemmingswijzigingen die nodig zijn voor een nieuw Bosplan. Gegeven het feit dat in het artikel ook de Amsterdamse wethouder Ivens wordt aangehaald geeft aan dat er over de toekomst van het Amsterdamse Bos wel degelijk al overleg op de hoogste niveaus is. Ivens zegt in het Nieuwsblad: “Het is goed dat de Radartoren een andere bestemming mag krijgen en zo opnieuw in gebruik kan worden genomen. De toren kan daarmee een waardevolle aanvulling worden voor het Bos”.

Meer over:

Word donateur