Wijk Groenelaan opgelucht na afblazen Newa 2

Bewoners in de omgeving van het kruispunt Sportlaan/Groenelaan hebben blij en opgelucht gereageerd toen bekend werd, dat de gemeente de plannen voor hoogbouw op de hoek onder de naam Newa 2 voorlopig heeft afgeblazen. Als reden wordt opgegeven dat het plan na het massale verzet van de buurt en van politieke partijen niet haalbaar is.
BbA wordt daar gezien als de initiatiefnemer van de protesten en de partij kreeg dan ook van de bewoners talrijke complimenten en mails van de bewoners uit de omliggende flats Stratus, Donau, Newa, Najade, Cumulus en Cirrus.
Overigens ontvingen de bewoners op 16 juni van de gemeente een brief waarin voor 24 en 25 juni ’s avonds en ’s nachts asfaltwerkzaaheden worden aangekondigd op de Groenelaan o.a. op het genoemde kruispunt Groenelaan/Sportlaan en Groenhof. Sommige bewoners regeerden met de vraag waarom niet meteen de plannen voor de rotonde worden uitgevoerd.

Openluchttheater Elsrijk begint activiteiten
Nu de Coronamaatregelen flink zijn versoepeld komt ook het openluchttheater Elsrijk tot leven. Op vrijdagvond 25 juni treden thrillerauteur Jeroen Windmeijer en de 23-jarige folk/popsinger en songwriter Sterre Weldring op. Deze avond wordt georganiseerd op initiatief van Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland. De avond begint om half acht en duurt tot ca. 21.00 uur. Bezoekers moten zich van te voren aanmelden.

De Bolder 45 jaar
Het wijkcentrum De Bolder gaat op zaterdag 4 september vieren dat het wijkcentrum 45 jaar bestaat. Het bestuur van de wijkkoepel, vrijwilligers en teamleden van De Bolder zijn al bij elkaar geweest om zich te buigen over de vraag hoe het jubileum wordt gevierd. Maar de viering van de datum staat vast: zaterdag 4 september.

Word donateur