Column van Frits

foto: Anko Stoffels

VVD als Libelle en Margriet

Libelle en Margriet, wie kent ze niet? Daar moest ik aan denken, toen ik in het Nieuwsblad van 6 maart jl. het door hen zelf geregisseerde interview las, waarin de voormannen van de Amstelveense VVD: Kees Noomen en Herbert Raat, lieten weten dat de AVVD ten aanzien...

Lees meer

Bus 55

Het was dus een puinhoop op maandag 4 maart, de eerste dag van het in functie treden van de tram 51 vervangende buslijn 55. Ik kon het die maandag vanuit mijn flat al zien. Opstoppingen tot voorbij de Gondel. Een dag later had ik een uurtje over en voelde me...

Lees meer

Sportstad

Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat Peter Post en ik van het gemeentebestuur het verzoek kregen om Amstelveen voor te dragen als etappeplaats voor de Wielerronde van Nederland. Een klus van niks vonden we, omdat we beiden wel zoveel relaties in de wielersport...

Lees meer

Adviesraad is hooguit praatclubje

Ik weet hoe het werkt. Er komen verkiezingen aan, dus je moet je partij in het nieuws houden. Even laten zien hoe je begaan bent met het wel en wee van de burgers en vooral jouw kiezers. Wethouder van veel zaken, waaronder cultuur, Herbert Raat is er een meester in....

Lees meer

“Een grondwetzaakje”.

Het is dan wel 34 jaar geleden dat ik een “echte” journalist was, maar het gevoel voor het bijzondere, voor het afwijkende en dus voor het nieuws blijf je altijd houden. Vandaar dat niet zozeer de al aangekondigde besluiten mijn aandacht trokken, maar veel meer de...

Lees meer

Zwemmen een elementaire behoefte

Zwemmen is een elementaire behoefte, zei Sandra van Engelen tijdens de bespreking van de begroting voor 2019, toen zij, samen met Marina Casadei van de SP, bij de wethouder er op aandrong om het schoolzwemmen opnieuw in te voeren. Zelden heeft een CDA-er mij zo...

Lees meer

Russische spionage vroeger al in Amstelveen

Het was in april 1974 dat de finale Europacup volleybal in de aloude Bankrashal werd gespeeld. De toewijzing was het resultaat van goed lobbywerk van Harry de Haas, manager van het toenmalige Delta Lloyd/AMVJ en de Nederlandse bondsvoorzitter Piet de Bruin bij de...

Lees meer

Arme, arme Timmy

Arme, arme Timmy schoot me even te binnen als mijn eigen variant op het befaamde lied, dat Ramses Shaffy zo vaak met gevoel en pathos zong: “kromme, kromme Sammy, kijk omhoog Sammy”. Ik kan er ook niets aan doen, maar het kwam in me op toen AVA bij monde van Tim...

Lees meer

Het geschonden gezicht van Amstelveen: de Urbanus

We zaten op een zaterdagavond – het was de 15e september – op een terras aan het Gardameer te genieten van een glas witte wijn bij een de ondergaande zon. De eerste gang van ons diner kwam er bijna aan. Ik hoorde wel een belletje en voelde de...

Lees meer