Column van Frits

foto: Anko Stoffels

Zwemmen een elementaire behoefte

Zwemmen is een elementaire behoefte, zei Sandra van Engelen tijdens de bespreking van de begroting voor 2019, toen zij, samen met Marina Casadei van de SP, bij de wethouder er op aandrong om het schoolzwemmen opnieuw in te voeren. Zelden heeft een CDA-er mij zo...

Lees meer

Russische spionage vroeger al in Amstelveen

Het was in april 1974 dat de finale Europacup volleybal in de aloude Bankrashal werd gespeeld. De toewijzing was het resultaat van goed lobbywerk van Harry de Haas, manager van het toenmalige Delta Lloyd/AMVJ en de Nederlandse bondsvoorzitter Piet de Bruin bij de...

Lees meer

Arme, arme Timmy

Arme, arme Timmy schoot me even te binnen als mijn eigen variant op het befaamde lied, dat Ramses Shaffy zo vaak met gevoel en pathos zong: “kromme, kromme Sammy, kijk omhoog Sammy”. Ik kan er ook niets aan doen, maar het kwam in me op toen AVA bij monde van Tim...

Lees meer

Het geschonden gezicht van Amstelveen: de Urbanus

We zaten op een zaterdagavond – het was de 15e september – op een terras aan het Gardameer te genieten van een glas witte wijn bij een de ondergaande zon. De eerste gang van ons diner kwam er bijna aan. Ik hoorde wel een belletje en voelde de...

Lees meer

Even uit de droom helpen

Ik maak nu al meer dan tien jaar deel uit van het zogenoemde PBO van RTVA. Het PBO (Programma Beleidsbepalend Orgaan) is in 2006 door de gemeente ingesteld, met als taak er op toe te zien dat RTVA voldoet aan de regels van de Mediawet. Ik ben ooit eens benoemd door de...

Lees meer

Dit gaat over mij

Dit gaat over mij Toen wij als bbA deze website begonnen kwam naar ik meen Jitze Bakker op het idee dat het voor de variatie wel leuk zou zijn als ik, als voormalig journalist met een onafhankelijke mening, met enige regelmaat een column zou schrijven. Ik vond dat ook...

Lees meer

“Not in my backyard”

Zo’n 30 jaar heb ik met een grote recreantengroep van Brother/Martinus-volleybal iedere dinsdag getraind in het inmiddels afgebroken zaaltje Zonnestein. Met enige regelmaat heb ik daar ook geweldige feesten beleefd en bijzondere bijeenkomsten, die bepalend werden voor...

Lees meer

Veel beloven en weinig (kunnen) geven doet …………

(foto twitter @RaadAmstelveen) Afgelopen week presenteerden de politieke partijen zich dinsdag en vrijdag op de markt van Amstelveen. Het waren letterlijk stormachtige dagen. Maar het voordeel van zo‘n winderige dag op de markt is dat, of je wilt of niet, de folders...

Lees meer

Maak maatwerk voor de sportverenigingen

Hartelijk dank CDA en Partij van de Arbeid voor jullie voorstel om een miljoen meer uit te trekken voor recreatiesport en voor het pleidooi voor een nieuw zwembad. Ik was ineens klaar wakker. Waar is bbA gebleven, dacht ik. Immers dat is toch de partij van de sport en...

Lees meer