Column van Frits

foto: Anko Stoffels

Er broeit iets in Amstelveen

Er broeit iets in Amstelveen waar ze op het Raadhuis geen idee van hebben. Het begin van een veenbrand denk ik zo. Dat gevoel had ik al een tijdje en dat werd nog versterkt na de vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur van donderdag 18 juni. De...

Lees meer

Gemeenteraad, doe dat niet meer

Het was woensdagavond 27 mei. Ik dacht: laat ik maar eens via RTVA naar de vergadering van de gemeenteraad kijken. Door de maatregelen tegen het Corona virus was alleen een digitale vergadering mogelijk. Ik weet wel dat het voor deze ene keer niet anders kon, maar...

Lees meer

Niet opvolgen van Corona regels is gewoon een misdaad

Het was dinsdag 12 mei de Internationale Dag van de Verpleging. Die dag trokken diverse hulpdiensten zoals politie, brandweer en handhaving – diensten die overigens zelf ook wel een applaus verdienen – naar het Amstelland Ziekenhuis om de verpleging met een applaus...

Lees meer

Beter te veel Corona regels dan te weinig

Tot afgelopen weekend dacht ik de dagen van de Corona crisis onbekommerd en vrolijk door te kunnen wandelen. ’s Morgens een wandeling, gedeeltelijk in looppas, door de nabijgelegen polder en ’s middags thuis, verwend met de dagelijks door de Metropolitan Opera New...

Lees meer

Dat voelt niet goed

Het maart-nummer van AmstelveenZ is er één om te bewaren. Op bladzijde 42 en 43 wordt een fraai overzicht gepresenteerd van alle bouwprojecten, die in Amstelveen op stapel staan. De schrik slaat je om het hart. Meteen krijg je het gevoel dat het Amstelveen van de...

Lees meer

Reacties op de laatste column

Mijn laatste column, onder de titel: “Waarom bbA vecht voor onafhankelijke journalistiek”, heeft tot veel reacties geleid. Uit diverse vakkringen voornamelijk positief en vanuit de partijen die zich aangevallen voelen negatief. Laat ik beginnen met een verbetering,...

Lees meer

Waarom bbA vecht voor onafhankelijke journalistiek

Er is me de laatste tijd wel eens gevraagd waarom Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zich zo druk maakt om het voortbestaan van ons lokale radio-, internet- en tv- station RTVA. Welnu, omdat bbA ervan overtuigd is dat het kortwieken en uiteindelijk verdwijnen van RTVA...

Lees meer

Wat moet ik met dit gemeentebestuur?

Vier weken na de laatste raadsvergadering van 11 december 2019 ben ik nóg niet van mijn verbazing bekomen. Na bijna een half jaar schelden op Aalsmeer was volgens de Amstelveense gemeenteraad het bestuur van dit bloemendorp ineens een aardige gesprekspartner, met de...

Lees meer

Vochtige ogen

Na een dik maandje USA was ik van plan even terug te komen op mijn vorige column, maar ook het achterstallige leeswerk door te nemen, om te zien of er een onderwerp voor een nieuwe column in zat. Ik heb dat wel gedaan, stelde bij thuiskomst vast dat het op Groenhof...

Lees meer

De Perspectiefnota mee op vakantie

Ik ben een tijdje weg. Vakantie begint bij mij met het uitzoeken van de boeken, die ik nog wil lezen en wat er nog aan achterstallig leeswerk ligt. Zoals twee uitgaven van het kwartaalboek De Muur, een blad met bijzondere verhalen uit de wielersport, geredigeerd door...

Lees meer